Günaydın’dan Çarpıcı Çıkış:

Günaydın’dan Çarpıcı Çıkış:“Yeni Otogarın Sadece Arsası 3 Milyar, Dükkanları 5 Milyar Edecekti, Çürümeye Terk Etti”

Yayınlanma:
Günaydın’dan Çarpıcı Çıkış:

MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın Yeni Otogar projesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Günaydın, “Otogarı yapmış olsalardı sadece dükkanlardan 5 milyar TL gelir elde edeceklerdi. Hepsini çürümeye terk ettiler” dedi.

MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın Kanal 32 Ana Haber Bültenine konuk oldu. Günaydın burada çarpıcı açıklamalar yaptı. Günaydın, 200 dönümlük otogar arsasını 40 milyon TL’ye kamulaştırdığını bugün bu arsanın 3 milyar liradan fazla değerinin olduğunu söyledi. Günaydın, “Biz buranın arazisini 200 dönüme yakın, hatta geçebilir de satın aldım, Isparta belediyemize kazandırdım burayı. Sonra biz bu araziyi aldıktan sonra imar planları yapıldı. Burayı biz 40 milyon liraya aldık. Şu anda yalnız bunun arazisi 3 milyar lira ediyor. Isparta Belediye'mize büyük bir zenginlik değer kattık. Yani Isparta Belediye'nin bu konuyla değerlenmiş ve aynı zamanda zenginleşmiş oluyor” dedi.

** OTOGARDAKİ DÜKKANLARDAN 5 MİLYAR TL GELİR ELDE EDİLECEKTİ

Günaydın, 5 sene boyunca hiç bir çalışma yapılmayan Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi’nin çürümeye terk edildiğini söyleyerek, “Biz bu otogar inşaatını 90 milyon liraya ihale ettik. Ve 90 milyon ihale ettikten sonra da çalışmaya başladık ve bütün kargasları bitti. Bu otogar üzerinden 200 yıl da geçse çalışacak bir projedir. Sonra biz bunu inşa etmeye başladık. Ve değeri bu sefer 5 milyar liraya çıktı.

Burada görüyorsunuz ki belediyeyi bir anda yüksek bir kar amacıyla, yüksek bir zenginlik haline getirilmiş bir projedir. Ama velakin biz seçimi kaybettik. Ve hemen yapılacağını söylediler. Hatta bittiği zaman da Yusuf Ziya Günaydın'ı çağıracağım, beraber açılışını yapacağız dedi. Öyle mi oldu? Olmadı. Nasıl oldu? Hiçbir şey yapılmadı. 5 senedir yapılmadı. Son aylarda yapımı başladı. O yapımı başlayan kısımda sadece 6 bin metrekaredir. Ama binanın bütün inşaat yapı toplamı 80 bin metrekarededir. Ve böylelikle 15'te birini yapmıştır. Gerisini çürümeye terk etmiştir. Hatta şu anda çürütüyorlar. O büyük değeri de yok etmek istiyorlar. Şu anda da “burayı yapıyorum” diyerek halkı da kandırıyor.

Yapıyorum dediği yer de şehirler arası otogar terminali de değil, burası köy garajı diye geçiyor projemizde. Onu bile anlamamışlar. Çünkü diğer yerlere geçemiyor, yalnız burayı yapmak için buraya terminal diyor” dedi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum