Halıcı, Zamları Değerlendirdi

Halıcı, Zamları Değerlendirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2021 17:39
Halıcı, Zamları Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı H.Yalım Halıcı, yılbaşından itibaren cep telefonundan motorlu taşıtlara, emlak vergisinden çöp vergisine kadar tüm vergi ve harçların yüzde 18.1 ile yüzde 36.2 oranında zamlanacağına işaret ederek, "Rant ekonomisi, milyonları yoksulluğa mahkum etti" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı H.Yalım Halıcı, iğneden ipliğe her şeye zam geldiğine işaret ederek, yurttaşın giderek yoksullaştığına dikkat çekti.

TL'nin döviz kuru karşısında yaşadığı değer kaybının ardından gıdada yaşanan yüksek artışların alım gücünü düşürdüğünü dile getiren Başkan Halıcı, "Yılbaşından itibaren cep telefonundan motorlu taşıtlara, emlak vergisinden çöp vergisine kadar tüm vergi ve harçlar yüzde 18.1 ile yüzde 36.2 oranında zamlanacak. Doğalgaz açma-kapama ve bağlantı bedellerine zam geldi.

Vatandaş en temel gıda ürünlerine dahi ulaşamıyor. İktidar ekonominin dengelerini bozdu. Plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye’yi bir krize sürükledi. Rant ekonomisi bir avuç zengin yaratırken, milyonları yoksulluğa mahkum etti. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programı uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.