Hani Bizi Kıskanacaklardı?

Hani Bizi Kıskanacaklardı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2021 17:03
Hani Bizi Kıskanacaklardı?

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada hükümeti ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi. Yıldız, yapılan zamları hatırlattı ve hükümete seslendi; “Hani Avrupası, ABD’si bizi kıskanacaktı?” diye sordu.  

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada “Yaklaşık bir ay önce Afyon'un bir beldesinde bir bakan Türkiye Temmuz ayında ekonomisi şahlanacak, Türkiye'yi Avrupası ve ABD’si kıskanacak demişti. Lakin tam bir ay sonra ekonomi değil enflasyon ve zamlar şahlanışa geçmiştir. Elektriğe konutta %15 sanayide %20 zam yapıldı. Konutta toplamada yılbaşından beri %22 zam yapılmış oldu. Yine doğalgaza arka arkaya zamlar geldi. Hal böyle olunca ekonomik sıkıntılar ve Pandemi süreci de üstüne eklenince vatandaş bu zamlardan belini doğrultamaz hale gelmiştir.

Ekonomiyi ayağa kaldıracak olan üreticiler de bu zamlardan sonra nasıl üretim yaparak ekonomiye katkı sağlaması beklenecektir? Bu zamlar ekonomiyi artık üretemez hale getirmiştir. Enerjiye yapılan TÜİK'in belirlediği yıllık enflasyon olan %16’dan daha fazla olarak yapılan %22'lik  bu zamlar silsile şeklinde eşyanın tabiatına uygun olarak A dan Z ye kadar her şeye zam demektir. Dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde zamların olması mümkün değildir. Artık Türkiye hiper enflasyon ile karşı karşıyadır.

Bu zamlar artık vatandaşı bezdirmektedir. Türkiye hiç bu kadar fakir olduğu bir dönem olmamıştı. Her ne kadar yandaş medya ve Devletin resmi kurumu tarafından saklanmaya çalışılsa da gerçekler gün gibi ortadadır. Olması gereken yapılan bu zamlara karşı aynı oranda hatta huzurlu ve mutlu yaşamak için emeklilere ve çalışanlara daha yüksek zam yapılmasını bekliyoruz. Son 6 ayda İcra dairelerinde var olan icra takip dosyalarına 3,5 milyon yeni icra takip dosyası eklenmiştir. Vatandaş artık cebindeki kredi kartının ve ihtiyaç kredisini ödeyemedi den dolayı krediler bankalara geri dönmesine engel olmuştur. Bu da Türk bankacılık sistemini çıkmaz hale getirmiştir. Şu anda Türk bankacılık sisteminde dönmeyen krediler miktarı milli gelirin nerdeyse yarısı olan 580 milyar TL ye kadar çıkmıştır. Takdir edileceği üzere Türk Finans sistemi uçurumun kenarındadır. Üretemeyen, İhracat yapamayan ekonomi ancak ve ancak dışarıdan alınacak yüksek faizli meblağlar ile ekonomimiz ayakta kalabilir. En son IMF Türkiye ye kredi limiti dikkat alınarak 6.5 milyar dolar para verebileceğini belirtmiştir.

Fakat bu parayı alabilmek için Türk ekonomik sisteminin şeffaf olması gerekir. Buda mümkün değildir. Aksi halde şeffaflık söz konusu olursa hükumetin Türkiye'ye endekslediği 5-6 müteahhit ile verilen projelerin şeffaf olmadığı tespit edilecektir. Bu nedenle artık hükümetin Türkiye'ye endekslediği 5-6 müteahhitten pandemi süreciden zerrece istemediği feragatti isteme zamanı gelmedi mi?  Hükümetin 5-6 müteahhite gösterdiği sevgi ve saygıyı kendilerini iktidara taşıyan vatandaşa göstermesini dileriz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.