Havalimanında Patlama

Moskova Domodedovo Havalanı'nda patlama meydana geldi. Patlamada 31 Kişi Öldü Çok Sayıda Yaralı var.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2011 22:14
Havalimanında Patlama

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Domodedovo Uluslararası Havalanı'nda bugün meydana gelen patlamada 20'den fazla kişinin öldüğü ve yaralı sayısının 100'ün üzerinde olduğu bildirildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı, patlamada en az 31 kişinin öldüğünü, 20'si ağır 130 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yetkililer, olayı bir "terör saldırısı" olarak nitelendirirken, patlamanın dış hatlar geliş terminalinin bagaj teslim bölümünde meydana geldiği bildirildi. Patlamanın ardından terminalde mahsur kalan yolcuların tahliyesi duvar yıkılarak gerçekleştiriliyor.

Interfax'a konuşan bir güvenlik kaynağı, "Elde edilen ilk bulgulara göre, patlamaya bir intihar saldırganının üzerindeki bombayı devreye sokması neden oldu" dedi. Patlamanın yerel saatle 16:30 (TSİ 15:40) sularında gerçekleştiği açıklandı.

Patlamadan kısa süre önce Düsseldorf, Odessa ve Londra uçaklarının havalimanına indiği bildirildi.

Itar-Tass ajansı ise, TSİ 13:00 ile patlama saati arasında İstanbul, New York, Dubai, Aşkabat, Kahire, Londra, Viyana, Münih, Hamburg, Tokyo ve Hurgada'dan gelen yolcuların havalimanına indiğini belirtti.

Russkaya Sluzhba Novostei radyo istasyonu bir görgü tanığının ifadelerini aktardı. Viktor isimli görgü tanığı havaalanının dışında araç beklediği sırada bir patlama sesi duyduğunu söyledi. Viktor, “Patlamanın ardından üzeri et parçalarıyla ve kanla kaplı bir polis gördüm. ‘Kurtuldum! Kurtuldum!’ diye bağırıyordu” dedi.

MEDVEDEV İLK AÇIKLAMAYI TWITTER'DAN YAPTI
Patlamanın ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, saldırının arkasında olanların en kısa zamanda yakalanarak, cezalandırılacağını ifade etti.

Ülkedeki ulaşım merkezlerinde özel güvenlik önlemleri alınması için talimat veren Medvedev, "Domodedovo Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerini yasını tutuyoruz" ifadesini kullandı.

UÇUŞLAR DİĞER ALANLARA YÖNLENDİRİLİYOR

Medvedev'in emriyle Moskova'daki diğer havaalanları Vnukovo ve Sheremetyevo'da da polis alarma geçerken, Rus borsasında da düşüş yaşandı.

Rus medyası, Domodedovo Havalimanı'na yapılan uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiğini ifade etti.

Domodedovo genelde Moskova’nın en modern havaalanı olarak görülüyor. Ancak havaalanının güvenlik prosedürleriyle ilgili daha önce de tartışmalar yaşanmıştı.

2004 yılında iki intihar bombacısı havaalanındaki görevlilerden yasadışı bilet satın alarak Domodedovo’dan uçağa binmeyi başarmıştı. Bombacılar üzerlerindeki patlayıcıları havadayken devreye sokmuş, iki uçakta toplam 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Moskova’nın en işlek havaalanı olan Domodedovo’yu geçen yıl 22 milyondan fazla yolcu kullandı. Domodedovo Havaalanı'na, başta THY olmak üzere Türk havacılık şirketleri de sefer gerçekleştiriyor.

Moskova metrosunda geçtiğimiz mart ayında Dağıstanlı iki kadın intihar bombacısı tarafından düzenlenen çifte saldırıda 40 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya