Her Şey Serbest Zafer Kutlaması Mı Yasak?

Her Şey Serbest Zafer Kutlaması Mı Yasak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Eylül 2020 09:16
Her Şey Serbest Zafer Kutlaması Mı Yasak?

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasına ve akşamında da pandemi tedbirleri alınarak fener alayı düzenlenmesine izin verilmeyen CHP’den konuyla ilgili sert tepki geldi. CHP yaşananları ilgililere yönelttiği 9 soru ile kamuoyuna açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, dün partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili kısıtlamalara tepki gösterdi.

İnceayan, yaptığı açıklamada “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarımızın 98. Yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığımızca 26.08.2020 gün ve 2020/31 sayılı yazımız ile Atatürk Büstüne çelenk koyma talebimiz reddedilmiş ancak, aynı gün Valiliğimizce yapılan anma programı çerçevesinde 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarına katılmayan protokol bu bayramda yerini alarak çelenklerini koymuşlardır. Çelenk koyma iznimiz olmayan Atatürk Büstüne üyelerimizce karanfiller konularak kutlamamız yapılmış ve akabinde Protokolümüzce gidilmeyen Şehitliğimize geçilerek tüm şehitlerimize karanfiller bırakılmış ve ruhları şad edilmiştir” dedi.

Merkez İlçe Başkanı İnceayan, “Tüm milli bayramlarda belediyemizce düzenlenmekte olan fener alayı etkinliğinin pandemi süreci bahane edilerek yapılmamasının getirdiği çifte standarttan dolayı aynı gün saat:20.30’da Partimizce Fener Alayı düzenlenmek arzusu ile Merkez İlçe Başkanlığımız önünden Kaymak kapı meydanı ve oradan İl Başkanlığımız binası önüne kadar yürüme etkinliğimiz, Merkez İlçe Başkanlığımız önünde bizleri bekleyen sayıca bizlerden daha fazla Kolluk görevlileri marifetiyle engellenmiş ve tarafımıza Güvenlik Şube Müdürümüzce İl Hıfzıssıhha Kurulunun 13.06.2020 gün ve 2020 – 56 nolu kararının 3. Maddesi (Yapılması planlanan yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem ve etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olma riski bulunduğundan, bu tür eylemlere müsaade edilmemesine ) sözlü olarak tebliğ edilerek etkinliğimizin men gerekçesi anlatılmıştır.

Partimizce de Kolluk Güçlerimize karşı hiçbir zorluk çıkartılmadan konu hakkındaki uygulamalarda çifte standart olduğu vurgusu yapılarak etkinliğimiz iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.

İlgililere 9 soru yönelten İnceayan, şu sorulara yanıt istedi;
1. 6 – 8 kişi ile sınırlı tüm pandemi kurallarına uygun 6-8 kişilik heyet parti yönetiminin katılımı ile gerçekleştirmek istediğimiz çelenk koyma talebimiz ekteki valilik kararı ile reddedilmiş olup, Ülkemizin bir çok il ve ilçesinde Atatürk büstüne CHP çelenkleri her türlü pandemi kuralları dahilinde nasıl konulmuştur?

2. Ülke genelinde Cumhuriyet Halk Partili 269 Belediyece 30 Ağustos Kutlamaları çerçevesindeki çelenk koyma ve fener alayları düzenleme yetkisi, hangi yasa ve kurul kararları ile kullanılmıştır?

3. Tarafımıza tebliğ edilen kararın tarihi 13.06.2020 olduğuna göre 15.08.2020 tarihinde yaklaşık 1000 – 2000 kişi ile yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ( program ekte ) bu kapsam dahilinde neden değerlendirilmemiştir?

4. 24.07.2020 tarihinde Akit gazetesinin haberine göre yaklaşık 350.000 kişinin katılımıyla gerçekleşen Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açılmasına ilişkin program hangi Hıfzıssıhha kurulunun oluru ile yapılmıştır?

5. 23.08.2020 tarihinde Okçular Vakfı tarafından 46 milyon TL. harcanarak binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerin pandemi kuralları dışında tutulması neden uygun bulunmuştur.

6. 26.08.2020 - 28.08.2020 tarihinde Eğirdir İlçemizde düzenlenen ZAFER FUTBOL TURNUVASI bahse konu kurul kararı ile ne kadar bağdaşmaktadır. ( Konu ile ilgili olarak Isparta Valiliğimizin Facebook resmi sayfasında 26.08.2020 tarih ve saat:20.09 paylaşımının izlenerek yorumlanmasını takdirlerinize sunarız.)

7. Hıfzıssıhha Kurulumuz tüm yurdumuzdaki uygulamalar ile parelellik gösteren, Milli Birlik ve Beraberlik duygularını kapsayan kararlara uyum çerçevesinde hareket etmeyi düşünmekte midir? Türkiye eyalet sistemi ile yönetilmeye başlanıldı da biz mi haberdar değiliz?

8. İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun Kararlarının süresi ve bitiş tarihi konusundaki belirsizlik kamu oyu ile paylaşılacak mıdır?

9. Milli Bayramlarımıza pandemi sürecini bahane ederek katılmayan ancak, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ve Turnuva etkinliklerinde yerlerini alan AKP Milletvekillerimiz hangi Milli Bayramda memleketimizdeki etkinliğe katılacaklardır?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.