Hükümetten Yerel Basına Darbe

Hükümetten Yerel Basına Darbe

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2021 13:55
Hükümetten Yerel Basına Darbe

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, Resmi Gazetede yayınlanan tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerinde olduğunu hatırlatarak, tedbirleri “Hükümetten yerel basına darbe” olarak yorumladı.  

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, yaptığı yazılı açıklamada “30 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan tedbirler kapsamına yerel gazeteler de dâhil edilerek, kamu kurumlarına günlük gazete alımı yapılması yasaklanmış zaten çok zor şartlarda ayakta kaldığını bildiğimiz basın mensubu arkadaşlarımıza hükümet tarafından bir darbe daha vurulmuştur.

Kamuoyunun “Yandaş Medya” olarak bildiği gazeteler ve TV kanalları, devlet ortaklığı bulunan banka ve kuruluşların reklamlarıyla desteklenip büyümeleri sağlanırken, şehirlerin sesi olan yerel medya organlarına yönelik getirilen bu yaptırımı iyi niyetle açıklamak mümkün değildir. Hele ki Isparta gibi ana akım medya kanallarında hava durumu tahmini dahi verilmeyen Anadolu kentlerinde yerel medya organları, şehrin sesi ve vicdanıdır. Bu sebeplerle hükümeti bir an öne bu yanlıştan dönmeye, İktidarda söz sahibi olan Ak Parti Isparta milletvekillerini de yerel medya organlarında çalışan kardeşlerimizin bu sorununu çözmeye davet ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum