İcatlar Jüriyi Terletti

Yalvaç Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlenen proje yarışmasında öğrenciler boylarından büyük icatlar bularak jüriyi terlettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 21:13
İcatlar Jüriyi Terletti

Yalvaç Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlenen proje yarışmasında öğrenciler boylarından büyük icatlar bularak jüriyi terlettiler.
    
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4 ve 8. sınıflar arasında fen ve matematik dalında ödüllü proje yarışması düzenledi. Öğrencilerin bireysel ya da grup olarak katılabildikleri yarışmada ilk üçe girenlere para ödülü verildi.
    
Yarışmaya 18 proje katıldı. İlk elemeler sonucunda 11 proje elenirken, 7 proje finale kaldı. Finalde yarışan proje sahibi öğrenciler icatlarını 6 öğretmen ve bir öğrenciden oluşan 7 kişilik jüri heyetine anlattı. Birbirinden ilginç projeleri inceleyen jüri heyeti derecelendirmede oldukça zorlandı.
    
Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Demirel öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerini kazanmaları ve ekip çalışması yaparak başarıya ulaşmaları için her yıl bu tür yarışmalar düzenlediklerini ve Okul-Aile Birliğinin katkıları ile dereceye girenlere para ödülü verdiklerini belirtti. Projede dereceye giren öğrenciler daha sonra il genelinde ilköğretim okulları arasında yapılan proje yarışmalarında okullarını temsil etmeye hak kazandı.
    
Değerlendirme sonucunda birinciliği 7-A sınıfı öğrencilerinden Sultan Aydın kazandı. Derslerinde de başarılı olan öğrenci hazırladığı projede çiftçileri düşünerek yabani hayvanları bahçelerden uzaklaştıracak bir düzenek kurdu. Su ile çalışan bir teraziyi andıran düzenekte devir daim eden su bir kovadan diğer kovaya aktıkça düzeneğe bağlı çanlar ses çıkararak bahçe ya da tarlaya giren yabani hayvanları uzaklaştırıyor. Sultan Aydın bu projesi 100 liralık ödülünde sahibi oldu.
    
Yarışmada ikinciliği tuzlu suyla çalışan bir araba icat eden 6-C sınıfından Barış Görken Aslan, üçüncülüğü kumla yangın söndüren itfaiye aracı projesi ile Enver Halıcı, mansiyon ödülünü de elektrikli hayvan yemleyicisi projesi ile 7-A sınıfından Caner Bozkurt kazandı. Yarışmada ikinciye 75, üçüncüye 50 TL ödül verilirken mansiyon ödülü de 25 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.