İhracatta Önemli Bir Kapı Aralanıyor

Isparta İçin Tarım Ürünlerinin İhracatında En Önemli Eksiklik Olan Analiz Laboratuarı İçin Düğmeye Basıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2011 14:56
İhracatta Önemli Bir Kapı Aralanıyor

Isparta için Tarım ürünlerinin ihracatında en önemli eksiklik olan Analiz laboratuarı için düğmeye basıldı.

Geçtiğimiz aylarda girişimlerine başlanan laboratuar için Bakanlık destek sözü verdi. İhraç olunan sebze ve meyvelerde bulunan ilaç kalıntılarının analizi için önemli bir sorun olan cihaz Bakanlığın %50 desteklemesi ile Isparta’ya kazandırılacak.

Isparta Milletvekili Av. Haydar Kemal Kurt’un konuya ilişkin açıklaması: "Yaş sebze ve meyvelerin ihracatında Isparta için önemli bir eksiliği gidermek için düğmeye bastık. İhraç edilen bu ürünler üzerindeki bazı maddelerin rapora dönüştürülmesine imkan sağlayan bazı cihazların İlimiz Tarım İl Müdürlüğü laboratuarında olmayışı sebebiyle, ürünlerimiz başka illerde bulunan laboratuarlara gönderilmek zorunda kalıyor. Buda hem üreticiye hem de tüccara maliyet yükü getiriyor. Yaptığımız girişimler neticesinde Tarım İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan İl Kontrol laboratuarına bazı ilave cihazların kurulması ile İhraca giden ürünler gerek Isparta’mızın gerekse civarda bulunan Burdur, Uşak, Afyon gibi illerimiz ürünleri Isparta’da tahlil edilerek ihraç yolları açılacaktır.
Tarım Banklığımız neshinde yaptığımız görüşmeler neticesinde yaklaşık 1 milyon tl yi bulan cihaz alımının bazı bölgelerde bulunduğu ve bunun için yeni bölgelere gerek olmadığı belirtilmiş olmasına rağmen ısrarlarımız neticesinde %50 si bakanlık destekli, % 50’sinin ise bölgeden yani Isparta’mızdan yaratılacak kaynak ile sağlanması neticesinde cihazın Isparta’ya kazandırılacaktır" dedi


Isparta’mızın güzide kuruluşları olan Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsamızla yaptığımız görüşmeler neticesinde olaya sıcak bakılmış ve kaynak için çalışmalar başlatılmıştır. Yaklaşık 500 bin Tl yaratılacak kaynak ile bakanlığında desteği neticesinde Isparta’mız Yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir kapıyı aralamış olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.