İktidar Gücüymüş… Yol Mu Yaptın? Tren Mi Getirdin?

İktidar Gücüymüş… Yol Mu Yaptın? Tren Mi Getirdin?

Yayınlanma:
İktidar Gücüymüş… Yol Mu Yaptın? Tren Mi Getirdin?

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. Gökmenoğlu, Belediye Başkanı Günaydın’ı emeklilere şikayet ederken, AK Parti Adayı Başdeğirmen’i de ‘İktidarın gücünü yerelle birleştirme’ söylemleri sebebiyle eleştirdi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal tarafından karşılanan Gökmenoğlu, emeklilerle yaptığı sohbette, Belediye Başkanı Günaydın’ı ‘sosyal belediyeciliği tesis edememekle suçlayarak şikayet etti. Gökmenoğlu’nun eleştirilerinden AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de nasibini aldı.

Herkesin huzurevine düşebileceğinin altını çizen Gökmenoğlu, şunları söyledi: “Ben de düşebilirim, mevcut başkan da düşebilir, diğer aday da düşebilir. 95 günlük süreçte çok cahil olduğumu öğrendim. Tahsil yapmış olmak çok önemli değil. Eşimin hüngür hüngür ağladığı günler oldu. Bu memlekette bir çekyatta bir amca, diğer çekyatta bir teyze, kapıyı kapatmakta zorlanan, evinde yemeği olmayan, saçı sakalı uzamış yaşlılarımız var. Biz bunlarla karşılaştık. Belediyenin sosyal belediye olması gerektiğini o yüzden söylüyoruz. Belediye yaşlısına da hizmet vermeli. Bir küçük aracınız olsa içinde bir hemşire, 2 temizlik görevlisi ve tamirattan anlayan bir kişi olsa, evlerine 10 günde bir uğrasak evini temizlesek, sağlık durumuna baksak, bir kap da yemeğini koyuversek onları bir süre idare eder. Bu kadar zor mudur? Üzüm heykeline 8 milyon lira, Dede Korkut Heykeline 103 milyon lira para buluyoruz buna mı bulamıyoruz?

HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDEİYORUZ AMA…
Sizlere hizmet etmek istiyorum. Huzurevine bakamayan, daha huzurevinin inşaatını yapamamış, 10 santim beton atıp, huzurevinin temelini attım diyenin belediye başkanı olmasını arzulamıyorum. Ben kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Rahmetli Hasan Balaman’dan sonra iyi belediye başkanlığı yaptı, doğru. Ama hep Balaman korkusuyla seçildi. Biz hep Balaman korkusundan dolayı oy verdik, ben de verdim. Çünür’e şehir kurdu, ben yaptım dedi, müteahhitler kurdu.”

İKTİDARA VERİLEBİLECEK GÜÇ VERİLDİ
Öte yandan AK Parti iktidarını eleştiren Gökmenoğlu, “Diğer tarafta AK Parti iktidarı var. Antalya duble yolu yapılamadı, Konya yolu yapılamadı. Isparta’ya tren gelmedi. Isparta olarak AK Parti’ye verebileceğimiz gücü verdik. 3 vekil seçtik. Bu şehir de iktidar partisinden de belediye başkanı seçildi. Rahmetli oldu. Kendisi battı-çıktı yaptı, bir de park yaptı. O parka bu başkan bakmadığı için tinerci yuvası haline geldi” diye konuştu.

AYDA BİN LİRAYA 83 BİN 500 LİRAYA KONUT YAPACAĞIM
Diğer taraftan Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun gündeminde emeklilerin en çok merak ettiği toplu konut projesi vardı. 15 yıldan bu yana mevcut Başkan Günaydın’ın toplu konut anlamında Isparta’ya bir çivi çakmadığını belirten Gökmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben sosyal konut yapacağım dedim. Altan Raşit Civan, Mehmet Aybatılı yaptı. Isparta toplu konutta Türkiye lideri bir ildi. 15 yıldır bu defter kapandı. Ayda bin liraya 83 bin 500 liraya konut yapacağım. Ben bu işe kellemi koydum. Benim ne ihtiyacım vardı? Ben baro başkanıydım, ilin 6’ıncı adamıydım. Çok mu keyif alacağım ilin üçüncü adamı olunca. Ben zeminde oturacağım herkes randevusuz geleceğim. Makam aracını ve korumayı kaldıracağım. Isparta, 15 yıldan beri hak ettiği gibi yönetilmiyor. Ne iktidar partisi 17 yıldan beri adam gibi Isparta’yı yönetiyor ve yatırımlarını getiriyor ne de mevcut başkan getiriyor. Sizin daha iyi yönetilmeye hakkınız var. Bu yaşınızda Isparta Belediyesi’nin imkanlarından yararlanmayacaksınız da ne zaman yararlanacaksınız? Allah korusun birisi bu şehirde öldüğünde cenaze yıkama aracı göndermiyorlar. Soğuk havalarda su donuyor diyorlar. Bu şehirde mezar yerimiz yok.

83 bin 500 lira dediğimde başta Süreyya Sadi Bilgiç başta olmak üzere hesap bilmiyor dediler. Ben belediyeyim arsa parası, harç ücreti, hafriyat, kanalizasyon, proje parası vermiyorum. Geriye ne kaldı? Belediyenin Bimsblok’u var. Bir de beton santrali kuracağım. Bunlar yapamaz dediler, inşaat mühendisleri odası başkanı bu paraya yapabilir dedi. 15 yıllık belediye başkanı hemen bir manevra ile kayıt alacağız dedi. Bir kağıt parçası ile herkesten başvuru almaya çalıştı. Yazıktır.
İktidarın adayı da ben yapacağım dedi. 60 bin lira peşin alacağım, ayda 600 lira taksitle yapacağım dedi. 60 bin lira parası olan zaten konut alır. Kaç liraya yapacağı belli değil.

TOPLU KONUT ALANI ŞAHISLARIN ÇIKTI
Belediyenin açıkladığı yer şahsın çıktı. Mülk sahipleri televizyonlara çıkıp tepki gösterdi. Orayı kamulaştırmamışsın, imara açmamışsın. Sen Çünür’deki garajın parasını ödememişsin. 630 milyon lira param var diyorsun ama eksi 154 milyon borcun var. Konuşuyorsun.
Bu ev mücadelesi emeklilerin 2015 Ağustos ayında başladı. Emekliler Derneği Başkanı bu konuda canını tırnağına taktı. Bu mücadelenin sonucunu alamıyor. Gelen kandırıyor, giden kandırıyor. Yarın seçilsin o başvuru aldığı kağıtları kalorifer dairesinde yakmazlarsa namerdim.
Ben cennetten tapu dağıtmıyorum, adaletle yönetim vaat ediyorum. Oyun da bir vebali var, lütfen vesile olmayın. Biz size temiz siyaset ve adalet diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum