İngiliz Polisini İçeriden Yıkan Türk

İngiliz polisini içeriden yıkan Türk'ün cezası belli oluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2013 16:55
İngiliz Polisini İçeriden Yıkan Türk

İngiltere’de Türk asıllı polis destek görevlisi 27 yaşındaki Oğuz B. uyuşturucu satmak, uyuşturucu satıcılarının adaletten kaçmasına yardım etmek ve polis veri tabanlarını kullanarak esrar üreten bir fabrikanın yerlerini öğrenip buraya soygun düzenletmek suçundan yargılanıyor.
2007 yılından bu yana Londra Metropolitan Polis Teşkilatı için çalıştığı açıklanan ve hakkındaki suçlamaları kabul eden Oğuz B.’nin devletten aldığı maaşın yanı sıra kokain satarak haftada bin sterlin kazandığı da açıklandı.

Polis teşkilatının 2010 yılında Oğuz B. ile ilgili ihbarları değerlendirerek yolsuzluk karşıtı bir operasyon başlattığı, bu kapsamda Oğuz B. ve onunla birlikte çalıştığı düşünülen akraba ve arkadaşlarının evine dinleme cihazı yerleştirdiği belirtildi.

Mahkemede evine düzenlenen baskın sırasında Oğuz B.’nin odasında bulunan uyuşturucu paketlerini yutmaya çalıştığı, baskın sırasında şans eseri evde bulunan arkadaşı 26 yaşındaki Kadir Ö.’nün de kokain paketlerini yatak odası penceresinden atmaya çalıştığı açıklandı.

MÜEBBET HAPİSLE YARGILANIYOR
Oğuz B. davasının açılış konuşmasını yapan Savcı David Durose, ‘’Bu dava Oğuz B. adlı bir sivil polis teşkilatı çalışanının suç teşkil eden hareketleri üzerine başlatılan bir araştırmanın sonucunda açıldı. Oğuz B.'nin en büyük suçu polis teşkilatının güvenini kötüye kullanmış olması’’ dedi.

Uyuşturucu ticaretine adları karışan diğer sekiz çete üyesi ile birlikte yargılandığı Londra’nın güneyindeki Southwark Kraliyet Mahkemesi’ndeki duruşmada suçlamaları kabul eden Oğuz B.’nin ömür boyu hapis cezası alabileceği belirtildi.

Aralarında Kadir Ö. ve Oğuz B.’nin kuzeni 30 yaşındaki Ayhan M.’nin de bulunduğu çete üyelerinin alacakları ceza bugün belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya