Isparta Belediye Meclisinde KAR Gerginliğİ

Yoğun kar yağışının ardından kentte yaşanan olumsuzluklar dün yapılan Isparta Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumuna da damga vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2022 13:53
Isparta Belediye Meclisinde KAR Gerginliğİ

Isparta Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumunda gündeme karla mücadele tartışmaları damga vurdu.

Başkan Başdeğirmen’in sunumun ardından söz alan CHP Grup sözcüsü Hasan Karaca; Isparta Belediyesine bir dizi öneride bulundu.

Karaca; “Öncelikle 3 Şubat Perşembe günü başlayan kar yağışı sonrası, karla mücadele noktasında çalışan belediye personelimize, emekçi kardeşlerimize göstermiş oldukları üstün gayret için teşekkür ederiz. Ancak gördük ki belediyemiz bu türden bir afette olması gereken mental ve fiziki hazırlığa sahip değildi. Çalışmaların yağıştan 2 saat önce başlayıp yağış sürecinde de kesintisiz devam etmesi gerekiyordu” dedi.

"Vatandaşlardan özür dilemenin erdemli bir davranış olacağını düşünüyoruz"

Karaca; “Yağış sonrasında da iletişim ve koordinasyon noktasında yetersiz kalındığını görüyoruz. Hangi cadde ve sokağın ne zaman açılacağı, su arızası yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarının ne zaman giderileceği gibi önemli bilgilendirmelerin yapılmadığı ve çevre illerden yardımın geciktiği bunun bazı örnekleridir” şeklinde konuştu.

Yaşanan durumun afet olup olmadığı konusunda da çelişkili açıklamalar yapıldığını hatırlatan Karaca, “Ulusal basına beyanatta şehirde kapalı cadde ve sokağın olmadığının söylenmesi, açılmamış sokaklarda mağdur olan vatandaşlarımızın tepkisini çekmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Karaca, “Böyle bir afette yüzde yüz başarılı olmanın mümkün olmadığının farkında olmakla birlikte başarısızlıklar noktasında mağdur vatandaşlardan özür dilemenin erdemli bir davranış olacağını düşünüyoruz” dedi.

"BEREKETİ KUL OLARAK EZİYETE ÇEVİRDİK"

Öte yandan MHP sözcüsü Oğuzhan Göker de “Bereketi kul olarak eziyete çevirdik. Buradan dersler çıkarmamız lazım. Bunları bir eleştiri değil, yapıcı bir katkı olarak yorumlamanızı isterim. Ekipmanlarımızın yetersiz olduğunu gördük. İllerden yardım isteme konusunda geç kaldık ve planlara sadık bir çalışma performansı sergileyemedik” şeklinde konuştu.

Eleştirilerin ardından Başkan Başdeğirmen, “Siz bu işleri kolay sanıyorsunuz ama öyle değil. Otomobilinize binin saatte 20 kilometre hızla 3 bin 200 cadde ve sokağı dolaşın. Kar yok kış yok bir günde dolaşamazsınız. Biz saatte 5 – 10 kilometre hızla 3 bin 200 sokağı tek tek dolaştık. Haksız eleştiriler yapmayın. Bilerek konuşmakta fayda var” dedi.
Öte yandan CHP’li gençlerin belediye binası önünde yapmak istedikleri ancak engellendikleri konusu da mecliste gerginliğe sebep oldu.

"5-10 çocuğun saygısızlığına izin veremeyiz"

Konunun CHP sıralarından hatırlatılması üzerine Başkan Başdeğirmen “Burası bir kamusal alan. Bir açıklama yapacaksınız gider meydan da yaparsınız. 5-10 çocuğun saygısızlığına izin veremeyiz. Çıkıp burada başkan istifa yaygarası yapamazlar” diye konuştu.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum