‘Isparta, Demirel’in Memleketi Diye Mi CEZALANDIRILIYOR?’

İyi Parti Isparta İl Başkanı Büyükçam: ‘Isparta, Demirel’in Memleketi Diye Mi CEZALANDIRILIYOR?’

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2022 11:03
‘Isparta, Demirel’in Memleketi Diye Mi CEZALANDIRILIYOR?’

 

Isparta’da yaşanan yoğun kar yağışı sonrası ortaya çıkan tablo herkesi mağdur etti. Mağduriyetin biran evvel kaldırılması için şehrin afet bölgesin ilan edilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam: ‘Isparta, Demirel’in memleketi diye mi cezalandırılıyor? Şahsi fikrim krizi yönetemeyen iktidar sınıfta kaldı” dedi.

Isparta’da kar yağışı sonrası yaşanan belirsizlik kafaları karıştırmaya devam ediyor. Muhalefetin ısrarına rağmen şehir afet bölgesi olarak ilan edilmiyor. Konu hakkında Demokrat Gazetesi Muhabiri Tuğba Serel’e özel açıklamalar yapan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam: “Isparta’yı afet bölgesi olarak ilan edelim diye çözüm önerisi sunduk. Reddedildi. Birilerini korumak ve rant sağlamak peşinde oldukları için reddedildiği alenen ortada. Isparta, Demirel’in memleketi diye mi cezalandırılıyor? Şahsi fikrim krizi yönetemeyen iktidar sınıfta kaldı.” diye yorumladı.

SİYASET SAMİYİYETSİZ

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam Isparta’da siyaseti ne yazık ki samimiyetsiz bulduğunu belirterek, 3 Şubat günü yağan kar sonrası yaşanılan krizde iktidarın sınıfta kaldığını belirtti.

KRİZ YAŞANMADI DİYENLERE HALK NEYİNİ HELAL ETSİN!

Açıklamalarında Isparta’da krizin yönetilmediğini ve halkın mağdur olduğunu Belirten Büyükçam “Isparta siyasetini ve yaşanılan afeti birbirine bağlamak istiyorum. Öncelikle Isparta’da kurumlar arasında organizasyonluk ve yönetim krizi var. Bunlar Ispartalı vatandaşı mağdur etmiş durumda. Yaşanılan kar krizinde bile birisi afet var, bir diğeri ne afeti var diyor. Bu konuşmalar halkın kafasını doğal olarak daha çok sulandırıyor.  Öyle tirajı komik dönemlerden geçtik ki bu şehir su ısıtarak evini ısıtmaya çalıştı. Gün içinde sık sık oksijen alması gereken bir vatandaşın 18 saat elektriksiz kalmasına, elektriklerin sık sık gidip gelmesiyle makinaları bozulmasına neden oldu. Altını çiziyorum bu çok ciddi bir problem. Bu problemler kombilerin ana kartlarının yanmasına neden oldu. Bütün bu olanların sorumlusu kim?  Her kar yağdığı zaman halkımız böyle perişan mı olacak?  Türkiye’nin Doğu kesimlerinde, Isparta’ya yağan karın iki katı yağıyor. Orada yağan 3 metre kar sonucunda elektrikler mi kesiliyor? Hayır. Maalesef Isparta’da gerekli takiplerin ve önlemlerin alınmaması sonucu bu mağduriyetleri yaşadık.  2013’te elektrik özelleştirilmiş ve kontrolü bir kere bile yapılmamış. Bu tedbirsizliklerin kar sonrası 10 günü aşkın merkez de ve köylerimize su ile elektrik verilemedi. Mağduriyeti düşünebiliyor musunuz? Buna rağmen Isparta da kriz yaşanmadı diyenlere halk neden hakkını helal etsin? Neyse ki muhalefet olarak yaşanılan susmadık. İl dışına, ulusal kanallara sesimizi duyurarak Isparta’da krizin yaşandığını ve halkın ciddi anlamda mağdur olduğunu belirttik. Daha sonrasında bu işin sorumlusu kimlerdir diye Sayıştay’ın denetleme yapması için bir araştırma önergesi verdik. Önergenin reddedilmesinin ardından İYİ Parti heyeti mağdur olan seracı ve hayvancılarımıza ziyarette bulundu. Bu ziyaretleri an be an Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e ilettik.” Dedi.

MAĞDURİYET REDDEDİLİYOR

“Isparta, 3 Şubat sonrası kesilen elektrik, su ve karla kapanan yollardan ötürü afet yaşamıştır” ifadelerini kullanan Hasan Büyükçam, iktidarında mağduriyeti dile getirdiğini ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyledi. Büyükçam  “Devlet Bahçeli’de Isparta’da ki mağduriyeti dile getiriyor. Burada bir mağduriyet olduğunu söyleniyor fakat AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor” bunu bir türlü anlayamıyoruz diyerek sitemini dile getirdi.

İKTİDAR SINIFTA KALDI

“Yaşanılan kriz sonrası ciddi oranda elektrikli cihazlarda arızalanma söz konusu oldu. Kombi ana kartlarının yanmış oluğunu öğrendik. İnsanlar zaten kıt kanaat geçiniyor. Sorumlusu olan firmadan siz tahsil edin. Seralarında elektriği olan üretici bu sorunlarda ne yaptı?  Karanfil ve domates seraları yıkıldı. Serası çöken çiftçiye, hayvancılıkla uğraşan ağılları çökmüş insanlara nasıl çözüm buldu?  Bütün bu sorularımın cevabında ülkenin en büyük kuruluş reçetesi olan üretime destek, üreticinin de yanında olunmalı.  İYİ Parti olarak biz bunların hepsine kanun teklifi sunarak Isparta’yı afet bölgesi olarak ilan edelim diye çözüm önerisi verdik. Reddedildi. Birilerini korumak ve rant sağlamak peşinde oldukları için reddedildiği alenen ortada. Isparta, Demirel’in memleketi diye mi cezalandırılıyor? Şahsi fikrim krizi yönetemeyen iktidar sınıfta kaldı.” Şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.