Isparta'da 2-B Arazileri Satışa Çıkarılıyor

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin Maliye Bakanlığı'nın çalışmasının detayları belli oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2011 11:24
Isparta'da 2-B Arazileri Satışa Çıkarılıyor

2-B olarak bilinen bu yerlerin satışı kadastro işlemleri tamamlanan 36 ilden başlayacak ve vatandaş ödeme planında sıkıntıya düşmeyecek.

Kırsal kesimde tarımsal arazi için başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenirken, aynı rakam belediye mücavir alan sınırının dışındaki yerleşim yerlerinde bin TL olarak uygulanacak. Şehir merkezlerinde yer alan gecekondular için ise 2 bin lira başvuru bedeli alınacak. 2-B'lerin satışından ilk aşamada 10-15 milyar lira gelir elde edilebileceği hesaplanıyor.

Bu miktarlar rayiç bedel belirlendikten sonra ödenecek toplam rakamdan düşülecek. Yine borç yapılandırmasında olduğu gibi 2-B arazilerinin satışında da taksit seçeneği uygulanabilecek. Ödemeyi peşin yapan, indirimden faydalanacak. Kademeli artış öngörülen bu rakamlara ilişkin son kararı siyasi irade verecek. Hükümet, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun ardından orman vasfını kaybetmiş arazilere ilişkin çalışmayı tamamlamayı hedefliyor.

İLK aşamada, 2-B arazilerinin satışa çıkacağı 36 il arasında Isparta'da bulunuyor..

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.