İşte İYİ Parti'de İstifaların Gerçekçesi

İşte İYİ Parti'de İstifaların Gerçekçesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2020 18:12
İşte İYİ Parti'de İstifaların Gerçekçesi

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan dün beraberinde ilçe başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa gerekçesi olarak Milletvekili Aylin Cesur’un çeşitli tutumlarını gösteren Tandoğan, “İYİ Parti Aylin Cesur’dan ibaret değildir” dedi.

İYİ Parti’nin geçtiğimiz hafta sonu soğuk rüzgarlar esen kongresinin ardından istifa depremi başladı.

Belediye Meclis üyesi Ramazan Kabalak’ın istifasının ardından dün de İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, yönetim kurulu ve 7 ilçe başkanının yanı sıra Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin tamamının istifa ettiklerini açıkladı.

Barida Hotel’s de düzenlenen basın toplantısında konuşan Tandoğan, “Bildiğiniz üzere yaklaşık iki yıldır İyi Parti İl Başkanı olarak görevimi yürütmekteyim. Eğirdir kurucu İlçe Başkanı olarak başladığım, İl Başkanı olarak devam ettim süre içerisinde yaşanan ve son zamanlarda da artık çekilmez hal alan tavır ve davranışlar nedeni ile dava arkadaşlarımız ile yaptığımız istişarelerde bir takım kararlar almış bulunmaktayız.

Geçtiğimiz günlerde yapılan mahalle delege seçimlerinde yaşanan ve demokrasiye sığmayan tavır ve davranışlar, Merkez İlçe Başkanlığı 2.Olağan Genel Kurulunda iki başkan adayı arasında yaşanan demokratik! rekabetin ardından yaşanan kötü hadiseler nedeni ile başta İl Başkanı olarak ben ,yönetim kurulu üyelerimiz,il genel meclis üyelerimiz,Isparta ve ilçe belediye meclis üyelerimiz,ilçe başkanlarımız ve yönetimleri, dava arkadaşlarımız ile partideki tüm görevlerimizden istifa etme kararı almış bulunmaktayız” dedi.

CESUR PARTİ YÖNETİCİLERİNİ HİÇE SAYDI
Özgür Tandoğan, “24 Haziran 2018 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçtirmek için çıktığımız yolda bir milletvekili sandalyesini Isparta adına kazandırmış bulunmaktayız. Gösterilen başarı malumunuz üzerine kamuoyunun takdirindedir. Ancak milletvekili seçilen Aylin Cesur, kendisinin seçilmesinde büyük rol alan İyi Parti üyelerini, yöneticilerini hiçe saymış ve gösterilen emeğe karşılık hiçbir ahde vefa göstermemiştir. Partimizin kuruluşunda ve teşkilatlanmamızda emeği ve alınteri olmayanların biz parti kurucularına yön vermek haddi değildir. Milletin vekili, milletten üstün değildir. Isparta İYİ Parti Aylin Cesur’dan ibaret değildir. Asl olan teşkilatlardır. Teşkilatları yok sayanlar ve Partimize kayyum ataması talebinde bulunanlar ile birlikte yürüyemeyiz. Ülke gündemini şehit cenazesinde yaşanan skandal ile uzun süre meşgul etmiş, bu durumu dahi kendi lehine çevirebilmek adına Dinar’ da yaşanan olayı Isparta İl Teşkilatının kendisine komplo kurduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiştir. Şehit cenazesine katılacağını bir gün önce bilerek Ankara’ dan Isparta’ ya gelmesine rağmen, cenazeye ani olarak katılması gerektiğini iddia etmiştir. Tüm bu hususlar belgeleri ile birlikte tarafımızda bulunmaktadır. Manevi değerlerimiz üzerine yapılan saldırı ve kötü davranışları kabul etmediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz” diye konuştu.

BU SALDIRILAR GENEL BAŞKANLIK MAKAMINA YAPILMIŞTIR
Tandoğan, açıklamasında “Kaldı ki yapılan bu saldırılar her ne kadar şahsıma gibi gözükse de Genel Başkanlık Makamını teslim ettiğim hususu gözetilmeksizin doğrudan Genel Başkanımıza yapılmıştır.

Bir milletvekilinin sosyal medya hesapları üzerinden yazılanları raporlamak için ekran görüntüsü alması ve özellikle milletvekili seçildiği Isparta ve ülke gündemi için faydalı çalışmalar yapması gerekir iken bu tür işleri kendisine meşguliyet edinmesi de anlaşılabilir gibi değildir.

Isparta milletvekili kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda parti içerisinde ayrımcılığa neden olduğu gibi gerek şahsıma, gerek ilçe başkanlarımıza gerek yönetici ve üye arkadaşlarıma sürekli hakaret boyutuna varan söylem ve davranışlarda bulunmuş ve durumlar artık çekilmez hal almıştır.

Burdur Salda Gölü ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada da siyasi nezaketten uzaklaşmış ve hem Ispartamız adına hem de mensubu bulunduğu İyi Parti adına halkımızda olumsuz sonuçlar doğurmuştur.

En son yaşanan Merkez İlçe Başkanlığı 2.Olağan Kongresinde ve öncesindeki mahalle delege seçimleri sırasında kendi çıkarları doğrultusunda taraf olmuştur. Genel Merkezin talimatları doğrultusunda milletvekillerinin divan başkanı olmaması tavsiyesi bulunmasına rağmen divan başkanlığı koltuğuna oturmuş ve seçimi taraflı olarak yönetme çabasına girdiği gibi subniminal mesajları ile delegeleri yönlendirmiştir” dedi.

HER ZAMAN AKŞENER’İN EMRİNDEYİZ
Her zaman İYİ Parti lideri Meral Akşener’in emrinde olduklarını da kaydeden Tandoğan, “Tüm bu yaşananlara rağmen İyi Parti Genel Merkezince yalnız bırakıldığımızı, haksızlığa, hukuk tanımazlığa göz yumulduğunu düşündüğümüz için toplu halde görevlerimizden istifa etme kararı almış bulunuyoruz.

Biz Türk Milliyetçileri, davayı dava yapanın insan olduğunu belirtmek isteriz. Namusumuza ve şerefimize dil uzatanın hem dünyada hem ahirette hesabı sorulacağını biliriz.

Ayrıca herkesin bilmesini isteriz ki; Bayrağa, vatana ve Kuran’ a yemin olsun ki Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’ in her zaman ve her daim arkasında duracağız. Herhangi bir ihtiyaç halinde sorgusuz sualsiz emrinde olacağız.

Rahmetli Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ in de dediği gibi “İnsanlar; yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat adaletsizliğe, hor görülmeye, aşağılanmaya ASLA müsaade, müsamaha etmezler.” Bizler de etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İŞTE İSFA EDEN İLÇE BAŞKANLARI
Açıklamaya; İyi Parti İl Başkanı Fazlı Özgür Tandoğan’ın yanı sıra Aksu ilçe başkanı Mehmet Demirci, Atabey ilçe başkanı Ata Kalaycı, Eğirdir ilçe başkanı Tahsin Taşbaş, Keçiborlu ilçe başkanı Rüstem Burunkaya, Sütçüler ilçe başkanı Mustafa Özmen, Uluborlu ilçe başkanı İbrahim Aydoğmuş ve Yalvaç ilçe başkanı Fikret Çalışkan imza attı.

Öte yandan söz konusu gerekçelerle yaklaşık 500 partilinin de partiden istifa ettiği ileri sürüldü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tandoğan, ‘Başka bir siyasi parti de siyaset yapacak mısınız?” sorusuna ise “Başka bir adres yok. Ben partiden değil, partideki görevlerimden istifa ettim” cevabını verdi.

https://www.ajans32.com/istifalar-gercekleri-yansitmiyor-46311h.htm

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.