İYİ Parti’den Delege Seçimi Açıklaması

İYİ Parti’den Delege Seçimi Açıklaması

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2020 16:18
İYİ Parti’den Delege Seçimi Açıklaması

İyi Parti İl Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Av. Murat Çağrı Yıldız, delege seçimlerinde “Bundan böyle her üyemiz ikamet ettiği mahalle veya köyü için oy kullanacak ve böylece temsilde adalet temin edilmiş olacaktır” dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere Partimiz, Demokrasinin her alanda ve temsil hakkının hakkaniyet ölçüleri içinde demokratik ortamda ve hukuk kuralları dahilinde uygulanması konusunda azami dikkat ve gayreti göstermektedir.

Bu süreçte İyi Parti ülke genelinde kapsamlı bir ÜYE YAZIM kampanyası yürütmüş bu meyanda yüzbinlerce yeni üye kaydı Yapılmış ve bu bağlamda Isparta Merkez İlçe Başkanlığımızca da 1466 üye kaydı yapılmış bulunmaktadır. Ancak siyasi ihtirasları her şeyin önüne geçen bazı siyaset bezirganları tarafından mahalle ve köylerin temsilini suistimal etme gayretleri Genel Merkezimizin de gözünden kaçmamış bunun üzerine de delege seçimleri ertelenmiş bulunmaktadır.
Tüzüğümüzün 15/A maddesinde ;

‘’ İlçe kongre delegelerinin köy ve mahallenin seçmen kütüğünde kayıtlı üyeler arasından seçilmesi zorunludur’’ denilmesine rağmen bazı mihraklarca üyelerin ikametgah adresleri üzerinde oynamalar yapıldığı tespit edilmiştir.

Bu nedenle üyelerden delege seçiminde oy kullanırken ikametgah belgesi getirilmesi hususu 15 gün önce üye listelerinin askıya çıkması ile birlikte istenmiştir.

15 günlük askı sürecinde itiraz edilmemesi üzerine listeler kesinleşmiştir.
Bundan böyle her üyemiz ikamet ettiği mahalle veya köyü için oy kullanacak ve böylece temsilde adalet temin edilmiş olacaktır.
Makam ve koltuk sevdalılarının hukuk tanımaz çabaları da İYİ PARTİ’de sonuç alması mümkün olmayacaktır.

Önümüzdeki süreçte yapılacak olan Delege seçimlerinin şehrimiz ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum