Kadınlarımız Gönül Belediyeciliği İle Tanışacak

Kadınlarımız Gönül Belediyeciliği İle Tanışacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2019 18:04
Kadınlarımız Gönül Belediyeciliği İle Tanışacak

Üretici kadınlar, yöremin pazarı projeleri ile kadınların ev ekonomilerine katkı sunmaları amaçlanıyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik de etkili programlar uygulanacak.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara yönelik projelerini açıkladı.

Gazetecilere açıklama yapan Başdeğirmen, belediye başkanlığı dönemi içerisinde kadınları baş tacı yapan bir yönetim anlayışı içerisinde olacağını söyledi. Kadın girişimciliği çok önemsediğini kaydeden Başdeğirmen, dezavantajlı gruplardaki kadınlara yönelik Belediyede olmayan projeleri uygulayacaklarını belirtti.

İşte Başdeğirmen’in kadınlara yönelik projeleri:

1.ÜRETİCİ KADINLAR PROJESİ
Mahallelerimizde açılacak kültür evlerimize gelen kadınlarımıza meslek kursları verilecek. ahşap,gümüş,deri,el işi, halıcılık vb. meslek kurslarını alan kadınlarımız kendi el emeği ürünlerini üretecekler ve üretici kadınlar pazarında satabilecekler. aynı zamanda belediyemiz, kadınlarımızın ürettiği ürünlere barkod numarası vererek ürünlerinin satışlarını yapacak ve satılan ürün bedeli kesintisiz kadınlarımıza kalacak. kadınlarımız üretecek kadınlarımız kazanacak. Her eve kadınlarımızın alın teri girecek. Her evdeki kadınlarımıza iş kapısı açılacak.

2.YÖREMİN PAZARI PROJESİ
Kadınlarımızın organik yöresel ürün ürütmeleri amacıyla yöresel ürün kursları açılacak. Organik yöresel ürün üreten bayanlarımızın ürünleri belediyemiz tarafından oluşturulacak yöremin pazarı markasıyla tüm ülke çapında pazarlanacak ve her kadınımızın ürününe barkod numarası verilerek ürünlerinin satışı yapılacak. Satılan ürün bedeli, kesintisiz kadınlarımıza kalacak. İstihdam evlerde sağlanacak.kadınlarımız evlerinden çalışacak evlerinden kazanacak.Ak parti belediyeciliği üreten ve çalışan tüm kadınlarımızı ekonomik olarak ayağa kaldıracak.

3.ŞEFKAT EVİ PROJESİ
Şiddet, istismar mağduru veya muhtaç tüm kadınlarımıza kısa süreli konaklama imkanı sağlayan şefkat evleri açılacak. Otel konforundaki bu evlerde misafir edilecek mağdur kadınlarımızın dertlerine derman olunacak. Kadınlarımız gönül belediyeciğine kavuşacak.

4.TUT ELİMDEN PROJESİ
Tut elimden projesi kapsamında şiddet, istismar mağduru veya sosyal yardıma muhtaç kadınlarımıza sosyal belediyecilik bünyesinde, meslek edindirme, eğitim desteği, piskolojik destek, hukuki korunma desteği gibi tüm sosyal imkanlar sağlanacak.

5.ANNELİK OKULU PROJESİ
Mahallelerimize açılacak kadınlara yönelik kültür evlerinde alanında uzman kişiler tarafından aile içi iletişim, çocuk bakımı, ev idaresi gibi tüm konuları kapsayan geniş kapsamlı eğitimler verilecektir. Kadınlarımız sosyal belediyecilikle tanışacak. Kadınlarımız gönül belediyeciliği ile tanışacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.