Kafede Bulaşıyor, AKP Kongresinde Bulaşmıyor

Virüs Isparta'da Mutasyon Geçirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2021 17:00
Kafede Bulaşıyor, AKP Kongresinde Bulaşmıyor

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, kafeler caddesinde işyerlerinin camlarına ‘devren satılık’ yazarak içerisinde bulundukları durumu protesto eden kafe esnafına destek verdi. Halıcı, “Görünen o ki virüs Isparta’da mutasyon geçirmiş, kafelerde bulaşabiliyor ama AKP Kadın Kolları Kongresinde asla bulaşmıyor” dedi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, geçtiğimiz gün kafelerinin camlarına ‘Devren Satılık’ yazısı asarak içerisinde bulundukları durumu protesto eden kafe esnafına destek verdi. Başkan Halıcı, açıklamasında “Ekonominin bel kemiği esnafımız büyük zorluklar yaşıyor. Sürecin başından bu yana hükümet desteğini bir türlü göremeyen esnafımız borç batağının içerisine mahkum edildi.

ESNAF SESSİZ ÇIĞLIKLAR ATIYOR
Isparta’da kafe işletmecisi esnafımız da seslerini duyurabilmek için, adeta sessiz çığlıklar atıyor. Kafeler caddesindeki tüm kafelerin camlarında ‘devren satılık’ yazılarını hep birlikte gördük. Eğer bir ülkede esnaf borç batağındaysa o ülkede başarılı bir ekonomi, başarılı bir kriz yönetiminden söz etmek mümkün değildir” dedi. Halıcı, “Bir kez daha görüyoruz ki Türkiye’yi yönetenler esnafın çığlıklarına kulaklarını kapatıyor. Bir kez daha görüyoruz ki ülkemizde ekonomi yönetilemiyor. Fakirin daha fazla fakirleştiği, borçlunun daha fazla borçlandığı, esnafın yüzünün gülmediği bir ülkede adaletten de söz etmek ne acıdır ki mümkün değil” dedi.

KAFEDE BULAŞIYOR AKP KONGRESİNDE BULAŞMIYOR
Salı günü AK Parti İl Kadın Kolları Kongresinin yapıldığını hatırlatan Başkan Halıcı, “Buradan bir soru yöneltmek istiyorum; kafeler aylardır neden kapalı? Pandemi sebebiyle. Peki, birçok kongrenin ertelendiği, toplu etkinliklerin yapılamadığı bir ortamda AKP’nin Kadın kolları kongresi yaklaşık bin kişinin katılımıyla nasıl yapılıyor? Virüs yeni bir mutasyon geçirdi de kafelerde bulaşıyor ama AKP Kongrelerinde bulaşmıyor mu?” diye konuştu.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİNDEKİ OGÖRÜNTÜLERİN SORUMLULARI KİMLER?
Açıklamalarında pandemi sürecinin iyi yönetilemediğini de ifade eden Halıcı, “Hafta sonu özellikle sosyal medyada birçok fotoğraf gördük. Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi’nde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı, pandemi kurallarının alt üst edildiği görüntüler izledik. Elbette, Davraz Kayak Merkezi misafirlerini ağırlayacak. Buna hiçbir itirazımız yok. Ama kurallar neden göz ardı ediliyor? O görüntülerin sorumluları kimler? Bu konu ile ilgili gerekli tedbirler ne zaman alınacak ve ne zaman uygulanacak?” sorularını gündeme getirdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum