Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2019 17:48
Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çeşitli okulların katıldığı etkinlikte sağlıklı yaşam için bisiklet ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Beslenme Dostu Okullar Programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye teşvik amacıyla yapılan rutin çalışmalar dışında özel gün ve haftalarda farklı etkinliklerin düzenlenerek konuya olan farkındalık düzeyinin arttırılması isteniyor.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Çünür TOKİ İlkokuklu ve Çünür Şehit Ömer Sarı Ortaokulu öğrenci, öğretmenleri ve velilerinin katılımı ile belirlenen güzergahta Beslenme Dostu Okullar bisiklet ve yürüyüş etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İl Beslenme Dostu Okullar Program Sorumluları, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları katıldı. Çünür Mahallesinde belirlenen güzergahta gerekli emniyet ve sağlık tedbirleri alınmasının ardından bisikletli öğrenciler bisikletleri ile katılım sağlandı; coşkulu bir etkinlik gerçekleştirildi. Bisiklet kullanımının oldukça yaygın kullanıldığı gözlemlenen her iki okulun öğrencilerine, idarecilerine, velilerine toplumda bisiklet kullanımına teşvik açısından önem taşıyan etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür edildi. Etkinlikte sağlıklı yaşam temalı çok sayıda pankart ve afiş yer almış; sağlıklı beslenme broşürleri, elma ve su dağıtımı ile etkinlik son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.