Sdü, Tübitak Destek Projelerinde Birinci Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) tarafından kabul edilen 507 projeden 197 tanesini yaparak birinci oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2011 16:06
Sdü, Tübitak Destek Projelerinde Birinci Oldu

TÜBİTAK'ın yurtiçi ve yurtdışı araştırma projeleri destekleme programı 2011 yılı sonuçları açıklandı. SDÜ, Türkiye çapında tüm üniversiteler için kabul edilen toplam 507 öğrenci projesinin 197'sini yaptı.

Kabul edilen projeler ülke çapında kabul edilen toplam proje sayısının yüzde 39'unu oluşturuyor. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitenin farklı disiplinlerindeki birçok akademik biriminin çok sayıda projesi alması ve yüksekperformansın Üniversite geneline yayılmasının oldukça önemli olduğunu söyledi. İbicioğlu, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen danışman akademisyenlere ve proje yürütücüsü öğrencilere teşekkür etti. SDÜ'nün ürettiği projelerden bazıları şu şekilde: 'Isparta yöresi çam ormanlarında zararlı olan yaprak arısı türlerinin uçuş aktivitelerinin feromon tuzaklarla belirlenmesi', 'elmanın mikrodalga ile kurutulması', 'ambalaj atıkları yıkama sularının arıtma alternatiflerinin değerlendirilmesi', 'üç boyutlu ivme sensörü ile trafik kazlarını bildirme sistemi', 'mevsimlik tarım işçilerinin sosyolojik analizi' 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.