Sebepleriyle Sonuçlarıyla CHP'nin Değerlendireceği Bir Konudur

Sebepleriyle Sonuçlarıyla CHP'nin Değerlendireceği Bir Konudur

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2021 11:49
Sebepleriyle Sonuçlarıyla CHP'nin Değerlendireceği Bir Konudur

İttifakla Belediye Meclisine giren 4 CHP’li üyenin İYİ Parti’den ayrılarak CHP’ye katılmaları sürecini değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Bu süreç sebepleriyle sonuçlarıyla CHP’nin değerlendirmesi gereken bir süreçtir” dedi. Büyükçam, ittifak ruhunun zarar görmeyeceğini de ifade etti.  

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, dün partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP’li Belediye Meclisi üyelerinin İYİ Parti’den ayrılarak partileri olan CHP’ye katılmaları sürecini değerlendirdi. İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, yaptığı değerlendirmede; “Yerel seçimlerde Türkiye’de ittifak oluşmadan biz Isparta’da yerel seçim ittifakını kurmuştuk. Bu ittifak üzerinden de 4 CHP’li 4 İYİ Parti’li olmak üzere 8 isimle Belediye Meclisindeki yerimizi aldık. Süreç içerisinde İYİ Parti’den 2 arkadaşımız istifa ederek bağımsız oldu. İttifak çatısı altında 6 meclis üyesi ile süreç devam etti. Önceki gün 4 CHP’li üyenin partilerine dönme kararı ortaya çıktı. Öncelikle bu süreç sebepleriyle ve sonuçlarıyla CHP’nin düşünmesi gereken, CHP’nin değerlendirmesi gereken bir süreçtir. Bu anlamda söyleyecek fazla bir şey yok” dedi.

 İstifa sürecinin daha önce de İl Başkanları arasında istişare edildiğini anlatan Büyükçam, “CHP İl Başkanımız ve parti yöneticileri ile biz İYİ Parti olarak daha öncede bu konuyu istişare ettik ve sıcak bakmadığımızı belirttik. Buradan açıkça söylemeliyim ki; bu süreç Millet İttifakına zarar verecek bir süreç değildir. Biz 2,5 yıllık süreç içerisinde Belediye Meclisi toplantıları öncesinde – sonrasında yaptığımız değerlendirme toplantılarında tüm kararları oy birliği ile aldığımızı söylemeliyim. Ben bundan sonraki süreçte de meclis üyelerimizin birlikte hareket edeceklerini, bu ayrılığın sadece temsil düzeyinde olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere ittifak çatısı altında İYİ Parti’ye CHP tarafından verilen listeden Hasan Karaca, Burak Akşahin, Sevim Yıldıran ve Mustafa Dülgerbaki İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye katılma kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.