Seçim Kurulu ‘Seçime’ Hazır

Seçim Kurulu ‘Seçime’ Hazır

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2019 15:00
Seçim Kurulu ‘Seçime’ Hazır

Eski Adliye binasındaki yerinde hizmetlerine devam eden İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları yarın yapılacak olan yerel seçimler için diyazn edildi. Seçim Kurulu Müdürü Yücel Demiralay; “Seçimle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

31 Mart 2019 yerel seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Bu seçimler neticesinde Isparta’nın mahalli idarecileri de belirlenmiş olacak. Buna göre yarınki seçimlerde Şehrin Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Mahalle ile Köy Muhtarları belirlenecek.

ÇADIRLAR KURULDU, SALONA MASALAR DİZİLDİ
Yarın yapılacak yerel seçimler nedeniyle yaklaşık üç aydır eski Adliye Binasının ikinci katında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu ise yarın için hazırlıklarını tamamladı. Buna göre, Eski Adliye Binasının zemin katında başta eski Ağır Ceza Mahkemesi Salonu olmak üzere tüm boş alanlar seçim için değerlendirilecek. Söz konusu salonlarda 20 ayrı masa oluşturularak masalara birer bilgisayar konuldu. Yarın saat 17.00’de sandıkların açılıp sayımların tamamlanmasının ardından Sandık Başkanları Seçim Kuruluna gelerek görevli oldukları sandıkların sonuçlarını teslim edecekler. Sandık başkanlarından gelen sonuçlar Seçim Kurulundaki bilgisayarlara bire bir kaydedilecek.

DEMİRALAY VE KORKAMZ; “TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”
İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları Müdürü Yücel Demiralay ve Müdür Vekili Ramazan Korkmaz, seçimle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek; “Bu konuda yaklaşık 3 aydır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sandık Başkanlarımıza gerekli bilgilendirme seminerlerimizi yaptık. Bugün de Sandık Başkanlarımıza içinde oy pusulaları, zarflar, mühürler ve oy kullanma işlemi ile ilgili tüm diğer meteryallerin bulunduğu torbaları imza karşılığı teslim etti. Artık yarınki seçimi ve oy kullanma işlemini bekliyoruz. Seçim kurulu olarak oy verme işleminin biteceğiz saat 17.00’den itibaren yine hummalı bir çalışma içerisine gireceğiz ve bu yoğun çalışma sanıyorum gecenin geç saatlerine kadar sürecektir. Biz, seçimlerin vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.