Senirkent Sulamasında Çalışmalar Devam Ediyor

Senirkent ovası sulama projesinde sona yaklaşıldı.

Yayınlanma:
Senirkent Sulamasında Çalışmalar Devam Ediyor

Senirkent ovası sulama projesinde sona yaklaşıldı. Genel Müdür Mehmet Akif Balta 75 bin 330 dekar alana fayda sağlayacak sulama sayesindemilli ekonomiye 38 milyon liralık katkı sağlanacağını ifade etti.
Konuya ilişkin DSİ Genel Müdürlüğü basın bülteni yayımladı. Yapılan açıklama şöyle:

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Bu kapsamda Senirkent Sulaması inşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; Senirkent Sulamasında çalışmalar devam etmekte olup, bugüne kadar 37 bin 970 dekarlık sahaya ait 1,677 m çelik boru ve 119.576 m HDPE boru imalatı tamamlanmıştır, ayrıca boru döşenen alanlarda 358 adet sanat yapısına ait betonarme imalatları tamamlanmış, armatürleri sahaya getirilmiş ve sahada montaj çalışmaları devam etmektedir. Toplam 75 bin 330 dekar alana fayda sağlayacak olan Sulama inşaatında % 50 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Milli Ekonomiye 38.000.000 TL Katkı

Senirkent Sulamasının tamamlanması neticesinde 2023 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 38.000.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Sulama inşaatı 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.