“Siz Geleli Buralara Olanlar Olmuş”

“Siz Geleli Buralara Olanlar Olmuş”

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2020 09:56
“Siz Geleli Buralara Olanlar Olmuş”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, milletin eline saatli bomba gibi tutuşturulduğunu söylediklerini hatırlatan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, iktidara seslendi ve Türkiye ekonomisinin 18 yılını özetledi.

Meclis kürsüsünden krizin geldiğini ve hükümeti her defasında uyardıklarını hatırlatan Cesur, istatistiki verilerle, salgın ortaya çıkmadan önce ekonominin sıkıştığını ve yapısal bir tıkanmaya girdiğini söyledi. “Salgına ekonomimiz kırılganken yakalandık” diyen Cesur, mevcut ekonomik sıkıntıların kaynağının koronavirüste değil, salgından 1,5 yıl önce ülkeyi ekonomik krize sokan, salgın döneminde swap anlaşmalarını engelleyen ve merkez bankası rezervlerinin erimesine sebep olan hükümet politikalarında ve başkanlık sisteminde aranması gerektiğini belirtti.

"EKONOMİ BİLİMİ RAFA KALKTI"
Cesur, hükümetin bugün geldiği nokta için, “Hak edilmiş maaşın ödenmesini icraat sayıldığı, ekonomi biliminin rafa kalktığı, istatistik bilimine takla arttırıldığı, ekonomi ve mali kurum özerkliğinin artık sadece şaka olduğu, her veriyi dolar üzerinden açıklayan, bakanlarınsa, kura özel körlük yaşadığı bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız” dedi.

"İKTİDAR MUM ÇİÇEĞİ OLMUŞTUR"
Bütçede revizyon yapılsın önerisini reddeden iktidarın israf ve 5’li müteahhitlere verdiği desteği kesmediğini aktaran Cesur, bütçenin verdiği açıklar ve aşırı borçlanmanın, sürekli vatandaşlar üzerine bindirilen yeni zam ve vergilerle kapatılamaya çalışıldığını belirterek, “İktidar mum çiçeği olmuştur… mum çiçeği, bir sarmaşık, aşk çiçeği sarıldıkça sarılıyor. Şimdi, yeni borçlanma geliyor. Bu da vatandaşa vergi ve zam demek. Mum sarmaşıkgillere milyarlarca keyfi vergi indirimleri uygularken, yandaşa bolluk bereket, millete de torbadan sabır çıktı” ifadesini kullandı.

“İKİNCİ EL ARABAYA BİNMEK LÜKS OLDU”
İYİ Partili Cesur vatandaşın düştüğü sıkıntıları anlatmak için: “Dünya petrol fiyatları 8 ayda yüzde 50 azaldı ama bizim vatandaşımız, üreticimiz 8 ay öncesinin fiyatlarıyla alıyor. İkinci el arabaya binmek de son ÖTV zammıyla artık lüks oldu. Elektrik daha bu ay yüzde 5,75 zamlandı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti. Kısa çalışma ödenekli ve işsiz yüz binlerce vatandaşımız var. Bir kilo et çoktandır 50 liranın üzerinde. Yani sabır dağları delmiş. Türk lirasına ve piyasaya olan güveni iktidar yok etti. Bürokrasimizin yıllarca, emekle inşa ettiği mali disiplin kaybedildi. Bazı müteahhitlerle bir saadet zinciri oluşturuldu. Medyayı karartıp, sesini çıkaranı susturarak her şeyi halledebileceklerini zannettiler. Siyaseti hukuk da dahil her alana soktular. Kısacası iktidar sorunları toprağa gömerek yok edeceğini sanıyor.” dedi.

"FİNAL İSE MUTLU SON..."
İYİ Partili Cesur sözlerini tamamlarken “İktidar, torba yasalarla borçlanma limitini arttırmaya, kura bakmadan ödemeler dengemizi alt üst etmeye devam ediyor. İktidarın bu sorunları çözemeyeceğini biliyoruz. Ancak uyarmaya da devam ediyoruz. Umutsuzluğa gerek yok çünkü bu final öncesi son sezon. Final ise mutlu son. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. İktidar değişince bu israflar sona erecek, vatandaşın çağrılarına kulak tıkanmayacak, Türkiye iyileşecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.