“Su Zammı Asla Kabul Edilemez”

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, yüzde 500’lere varan oranlarda su zammını sert sözlerle eleştirdi.

Yayınlanma:
“Su Zammı Asla Kabul Edilemez”

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı geçtiğimiz Pazartesi günü yayınlanan Labirent programına canlı bağlanarak önemli açıklamalar yaptı.

Milletvekili Halıcı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yüzde 500’lere varan oranlarda su zammını sert sözlerle eleştirdi.

Halıcı; “Suya yapılan zamla alakalı hem İl Başkanımız hem de belediye meclis üyelerimiz bir basın açıklaması yaptılar. Bu Isparta’nın menfaatine olan bir açıklamaydı. Buradan Isparta Belediye Başkanını tekrar uyarıyorum; ‘ben 5 yıldır zam yapmıyorum’ demek bir şey ifade etmiyor. Siz yüzde 500’lerin üzerinde zam yapmaya kalkarsanız bu süreçte Ispartalıları mağdur edersiniz. Eğirdir gölündeki suyu daha iktisatlı kullanmanın yolu da böyle afaki bir zam yapmak değil. İnsanların su kullanım bilincini geliştirmemiz gerekiyor. Eğirdir gölündeki su kaybı Isparta’nın evsel su kullanımından değil 600 milyon hektometreküp buharlaşmadan, 250 milyon hektometreküp de vahşi sulamadan kaynaklanıyor. Bu asla kabul edilemez, buradan geri adım atmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.