Tam Mutabakat!

Tam Mutabakat!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2019 09:17
Tam Mutabakat!

İl Genel Meclisi'nin yeni dönem ikinci oturumunda İl Daimi Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri seçimleri yapıldı. Tüm oylamalarda da meclisin tamamının aday gösterilen isimlere oy vermesi dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra oluşan İl Genel Meclisi'nin ikinci oturumu dün yapıldı. Serkan Keskin başkanlığında toplanan Meclis, 1 yıl süre ile görev yapacak İl Daimi Encümen Üyelerini seçti. Ak Parti Grubu, encümen üyelikleri için İl Genel Meclisi Merkez Üyesi Şerife Sevim Köse, İl Genel Meclisi Atabey Üyesi Hasan Hüseyin Akbulut ve İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sektioğlu’nu aday gösterirken, MHP, İYİ Parti ve CHP aday göstermediler. Buna göre Ak Parti'nin gösterdiği 3 isimden Sevim Köse üyelerin tamamının oyunu yani 34 oy alırken, Hasan Hüseyin Akbulut ve Ahmet Sektioğlu da 33’şer oy alarak İl Daimi Encümen Üyesi seçildiler.

MECLİSTEKİ AB
KOMİSYONU KALDIRILDI
Öte yandan Meclis'te daha sonra kanunen kurulması gereken ihtisas komisyonları üye seçimleri yapıldı. Eğitim Kültür Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına ek olarak Tarım ve Kırsal Kalkınma, Gençlik Spor Turizm ile Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonlarının oluşturulması da kararlaştırıldı. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıllarda Ak Parti Meclis Üyelerinin önerisiyle AB Bakanlığı kurulmasından dolayı kurulan AB Komisyonu ise bu Bakanlığın yürürlükten kaldırılması nedeniyle bu yıl oluşturulmadı. Meclis'e bir süre ara verildikten sonra, partilerin çoğunluğuna göre komisyonların üyeleri belirlendi.

TÜM KOMİSYON ÜYELERİNE
TÜM ÜYELERDEN TAM DESTEK
Söz konusu toplantıda, yapılan tüm komisyon üyeleri seçimlerinde Ak Partisinden CHP’sine kadar meclisi oluşturan tüm partilerin üyelere tam destek verdikleri dikkat çekerken, yapılan gizli ve açık oylamalarda komisyon üyelerine sürekli 33 veya 34 oy çıktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.