TBMM'nin Bu Haftaki Gündemi

Bayram öncesi Meclis'te yoğun gündem. Gözler 2011 bütçe görüşmeleri, Sayıştay Kanunu ve HSYK Kanun Tasarısı görüşmelerinde olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2010 22:37
TBMM'nin Bu Haftaki Gündemi

Meclis yoğun bir haftaya daha giriyor. Meclis'te  geçen hafta başlayan bütçe maratonu yeni haftada da devam edecek. Genel Kurul'daki Sayıştay Kanunu üzerindeki görüşmeler sürerken Adalet Komisyonu'nda ise HSYK Kanun Tasarısı var.
 
Plan ve Bütçe Komisyonunda, 8 Kasım Pazartesi günü Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı; 9 Kasım Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK ve üniversiteler; 10 Kasım Çarşamba günü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Dış Ticaret Müsteşarlığı ve İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi; 11 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı; 12 Kasım Cuma günü ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının bütçeleri görüşülecek.

Geçen hafta başlanan bütçe görüşmelerine, önümüzdeki hafta, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla verilecek aranın ardından devam edilecek.

HSYK YASA TASARISI GÖRÜŞÜLECEK
Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu Tasarısı'nı görüşmek üzere 10 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Tümü üzerindeki görüşmeleri geçen hafta tamamlanan tasarı alt komisyona gönderilmişti. Anayasa değişikliği doğrultusunda HSYK'nın yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı üzerindeki görüşmelerin çarşamba günü bitmezse sonraki günlerde de devam edecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 10 Kasım günü ''Şifa'' ve ''Avrasya' ismiyle iki yeni vakıf kurulmasına dair kanun tasarısını görüşecek.

SAYIŞTAY KANUNU'NA DEVAM
TBMM Genel Kurulunda, bu hafta Sayıştay Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelerin devam etmesi bekleniyor. Genel Kurulda, 9 Kasım Salı günü sözlü soruların yanıtlanmasının ardından teklifin görüşülmesine geçilecek. ''Temel yasa'' olarak görüşülen ve 84 maddeden oluşan teklifin 18 maddesi kabul edilmişti. Teklif, Sayıştay'ın yeniden yapılandırılmasını amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.