Tıp Fakültelerini Özelleştirmek İstiyorlar

Isparta – Burdur Tabipler Odası başkanlığı tarafından organize edilen 1 Günlük iş bırakma Eylemi bugün SDÜ Tıp fakültesi önünde basın açıklaması yapılarak başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2011 18:21
Tıp Fakültelerini Özelleştirmek İstiyorlar

Tıp Fakültelerinde İş bırakma eylemi bakanlığın Performans sistemine geçmesiyle birlikte Tabipler Odası buna karşı çıkarak eylemler yapacağını duyurmuştu.

Büyükyavuz “Performans sistemine göre ne kadar hasta tedavisinde bulunursanız o kadar ücret alacaksınız demektir. Biz buna karşıyız. Sağlık hizmetini bu ticarileştirir. Biz sağlık hizmetinin ticari olmasını istemiyoruz. Hükümetin bu politikası Aile hekimliğinin uygulanmasıyla başlamıştır. Hükümet sağlık hizmetini özelleştirmek istemektedir. Türkiye genelinde 71 Tıp Fakültesi mevcuttur. Bazı Tıp Fakültelerinden laboratuar ve öğretim üyesi bulunmamaktadır. Tıp Fakülteleri özelleştirilmek isteniyor. Tıp fakültelerinin eski borçları silindi, fakat alacakları ödenmedi. Sağlık bakanlığı Tıp Fakültelerinde öğrenci yetiştiren bir kurumdur.Tıp Fakülteleri rekabet içine sokulmamalıdır. Buralar bilim noktasıdır” dedi.

Bu iş bırakma eylemi tam gün yasasının yürürlüğe girmesini protesto amacıyla yapılıyor. Tabip odası İlker Büyükyavuz konuşmasında “ Bu eylemimiz kesinlikle vatandaşlarımızı mağdur duruma düşürmeyecektir. Bizim amacımız burada vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini kesintisi almaları yönündedir. Bu eylemi aslında iyi anlamak gerekiyor. Bu eylem top yekün iş bırakma eylemi değildir. Biz burada sağlık hizmetlerinin durmasını istemiyoruz. Fakat bizde sivil toplum kuruluşu olarak bizi çok yakından ilgilendiren bu konuya karşı sessiz kalamayız. Kaldı ki biz sağlık hizmeti alacak vatandaşlar mağdur olmasın diye bu eylemi bir hafta önceden duyurduk. Biz burada Tıp fakültelerinin ne işe yaradığını ilgililere yani Sağlık bakanlığına anlatacak değiliz” dedi.

Büyükyavuz ayrıca “ Tıp Fakültelerinin aslı görevi Tıp Doktorlarını yetiştirmek ve Onları sağlık hizmetleri sisteminin içine en iyi şekilde sokmaktır. Tıp Fakültelerinin diğer bir misyonunda araştırma’dır. Yani Halkın daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlamakta asil görevidir.Ayrıca Tıp Fakülteleri karmaşık kompleks sağlık sorunları çözmekle yükümlü ücretli basamak programlarıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.