“Topu Taca Atma Bu İşi Hemen Bitir”

“Topu Taca Atma Bu İşi Hemen Bitir”

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2019 16:49
“Topu Taca Atma Bu İşi Hemen Bitir”

MHP İl Başkanı Nail Bayram, AK Parti’li Belediye Başkanı Başdeğirmen’in 6 ayını değerlendirdi. Gündeminde ITKM, Temizlik İhalesi ve Trafik-Otopark Sorunları olan Bayram, ITKM ile ilgili “Seçim propagandası süresince 1 ay içerisinde; Belediye Başkanı olduktan sonra 1yıl içerisinde; TMSF ile görüştükten sonra bu dönem içerisinde ITKM’yi bitireceğini söyleyen Şükrü Başdeğirmen’lerden hangisi doğruyu söylüyor?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı Nail Bayram, dün partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında AK Parti’li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in 6 ayını değerlendirdi. Bayram’ın gündeminde ITKM, temizlik ihalesi ve trafik-otopark sorunları vardı.

İl Başkanı Bayram, “Hepimizce malum olduğu üzere, 31 Mart seçimlerinde Isparta Halkımız iradesini beyan etmiş ve Isparta Belediyesi’ni Sayın Şükrü Başdeğirmen’e emanet etmiştir. Büyük vaatlerle ve Yerel İktidarla Genel İktidarı birleştirme sözünü vererek iş başına gelen Sayın Başdeğirmen’den Isparta Halkının ve bizlerin beklentilerini ve uyarılarını paylaşmak için bu basın toplantısını düzenledik. Öncelikle, 6 aydır yerel iktidarda bulunan Sayın Başdeğirmen’in ağırlama – uğurlama ve Milliyetçi Hareket Partisi dönemini kötüleme işlerini bırakıp, Belediye işlerine kafasını yormasını tavsiye ediyoruz” dedi.

ISPARTA ARTIK ITKM’Yİ KONUŞMAYACAK DEMİŞTİ
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim sürecinde “Göreve geldikten 1 ay sonra ITKM’yi hizmete açacağız” ifadelerini hatırlatan Bayram, “İlk olarak, göreve geldiklerinden 1 ay sonra hizmete açacaklarını belirttikleri ITKM ile başlamak istiyoruz. Sayın Başdeğirmen, 5 Ocak 2019 tarihinde katıldığı bir televizyon programında ITKM’yi 1 yıl içinde bitireceğiz demiştir. Daha sonraki süreçte tüm inşaat bir anda sadece camii üzerinden yürütülmeye başlandı. 1 Mayıs tarihinde Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6.Bölge Başkanı Sayın Ahmet Tural’da Sayın Başdeğirmen’den en büyük beklentilerinin ITKM’yi biran önce açması olduğunu, esnafın bu noktada büyük beklenti içine girdiğini söylemiş ve kangren olan bu konunun acilen çözülmesini istemiştir. 13 Mayıs tarihinde, Isparta’ya büyük bir müjde veriyormuş edasıyla TMSF Başkanı’nın Isparta’ya gelip ITKM sorununu çözüme ulaştıracağı ima edilmiştir. Daha öncesinden belirlenmiş ve ilan edilmiş olmasına rağmen yapılacak olan Olağanüstü Belediye Meclisi Toplantısı anlaşılamaz ve akıl almaz bir şekilde alelacele iptal edilmiştir. Ancak, ne hikmetse 20 yıllık sorunun 41 günde çözüme ulaştığı gibi ifadelerle Isparta Halkının gözü boyanmaya çalışılmıştır. 11 Haziran tarihinde ise, güya TMSF ile yapılacak olan ITKM protokolünün MHP,Ak Parti ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleriyle hazırlanacağını ifade etmiş olsa bile bırakın MHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerini, kendi Meclis Üyelerinin bile ne bu protokolden ne de içeriğinden haberi vardır. 27 Temmuz tarihinde verdiği demeçte, sanki ITKM ile ilgili bütün sorunlar çözülmüş ve inşaat başlamış gibi Isparta Halkının ve esnafların aklıyla dalga geçercesine ‘Isparta artık ITKM’yi konuşmayacak’ demiştir. 1 Ağustos tarihinde, TMSF Başkanıyla birlikte poz vererek ITKM’de çözüm yolunun açıldığını ifade etmiştir. 3 Eylül tarihinde ise, bu kez hedef değiştirerek, ITKM sorununun kendi dönemi içinde biteceğini söylemiştir” dedi.

HANGİ BAŞDEĞİRMEN DOĞRU SÖYLÜYOR?
MHP İl Başkanı Bayram, “Özetle, seçim propagandası süresince göreve geldikten sonra 1 ay içerisinde; Belediye Başkanı olduktan sonra 1yıl içerisinde; TMSF ile görüştükten sonra bu dönem içerisinde ITKM’yi bitireceğini söyleyen Şükrü Başdeğirmen’lerden hangisi doğruyu söylüyor? Kendisine tavsiyemiz, hiç topu taca atmadan biran önce imzayı atıp TMSF ile ITKM sorununu çözmesidir. Bu noktada kadir şinas Isparta Halkını kandırmaya çalışarak yok tüm partilerle görüşeceğiz yok tüm Belediye Meclis Üyeleriyle protokolü hazırlayacağız yok yetki Belediye Meclisinde gibi safsatalara bel bağlamadan bu işin Isparta Belediye Başkanı’nın uhdesinde olduğu bilinciyle protokolü Isparta’nın ali menfaatleri çerçevesinde imzalamasıdır. Bu işin başka çıkış yolu yoktur” ifadelerini kullandı.

AUDİ A8’İ NEDEN KULLANMIYOR
Isparta Belediyesi’nin temizlik ihalesini de gündemine alan Nail Bayram, “İhale için 26 firma dosya almışken sadece 2 firmanın ihaleye girmesi akıllara hemen soru işaretleri getirmiştir. Üstüne üstlük bir firma 15 milyon TL, diğeri 25 Milyon TL vermişken, önce gazetecilerin ve Meclis Üyelerinin gözü önünde ihale formlarını kabul edip daha sonra da düşük teklif veren firmanın evrakları eksikti diyerek ihaleye tek bir firmanın girmesini sağlamak ister istemez insanların aklına 2004 – 2009 tarihleri arasındaki Belediye Yönetimini getirmektedir. İhaleye tek firma girmesinden dolayı istenirse ihale iptal edilebilecek veya sadece 3 aylık yapılabilecekken, 39 aylığına bu firmaya verilmiştir. Acaba Sayın Başdeğirmen, bu firmadan 2018 model Audi A8 makam arabası aldığı için mi 39 aylığına ihaleyi bu firmaya vermiştir? Şu anda kendisine teslim edilmiş olmasına rağmen Isparta Halkından gelecek tepkilerden korktuğu için mi bu aracı hali hazırda kullanamamaktadır. Gerçi değişik zamanlarda yok kelle koltukta seyahat ediyor yok az daha kaza yapıyordu gibi haberlerle Isparta kamuoyu yeni makam aracınıza hazırlanıyor olsa da Ispartalı hemşehrilerimiz bu konuyu yakinen takip etmektedirler. Makam araçları Isparta Belediyesinin öz mallarıdır. Daha önceki Belediye Başkanları (Rahmetlik Hasan Balaman hariç), kendilerinden sonra gelen Belediye Başkanlarına makam arabalarını devrederek görevlerinden ayrılmışlardır. Siz neden sadece kendi döneminizi kapsayan ve 39 aylık süre zarfında kullanacağınız bir makam aracını kendinize tahsis ettiriyorsunuz. Madem ki firma bu kadar iyi niyetli neden makam aracını Isparta Belediyesi’nin malı olarak hibe etmiyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz” diye konuştu.

HANİ ISPARTA’YA SEL GİBİ HİZMET GELECEKTİ?
Otopark ve trafik sorunu konusunda da konuşan MHP İl Başkanı Nail Bayram, “Milliyetçi Hareket Partisi, muhalefet Belediyesi olmasına rağmen her türlü riski alarak şehir merkezindeki ana arterlere 5 adet kapalı otopark yapmış ve oldukça ucuz fiyatlarla Isparta Halkının kullanımına sunmuştur. Bu otoparkları kendisi işleterek hem Isparta Belediyesi’ne kaynak akışı sağlamış hem de işletmeyi başkalarına vererek halkımıza yüksek rakamlarla hizmet verilmesinin ve huzurunun kaçmasının önüne geçmiştir. Seçimlerden önce Yerel ve Genel İktidarı birleştireceğiz ve Isparta’ya hizmet sel gibi gelecek diyen Sayın Başdeğirmen, trafik sorununun çözümünü caddeleri paralı otopark olarak kullanmakta bulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ivedilikle uygulanacak olan bu acil tedbir için kabul oyu verdik. Ancak,Sayın Başdeğirmen şunu iyi bilmelidir ki iktidarın Belediye Başkanı olarak Isparta Halkı kendisinden en az Milliyetçi Hareket Partisi zamanında yapılan kadar kapalı otopark yapmasını beklemektedir. Bizim zamanımızda oldukça düşük ücretlerle hizmet veren kapalı otoparkları sırf seçim şirinliği yapmak adına eleştirmiş ve 10 Ocak 2019 tarihinde verdiği demeçte esnaflarımıza otoparkların 1 TL olacağı müjdesini vermişti.Belediye Başkanı olduktan sonra ise bizim dönemimizdeki fiyatlara hiç dokunmadan uygulamaya girişmiştir. Belediye Başkanı olmadan önce esnaf önemliydi de Belediye Başkanı olduktan sonra mı önemini yitirdi, yoksa Sayın Başdeğirmen seçim öncesinde verdiği vaatlerimi unuttu? Hangi Başdeğirmen’in doğru söylediğini tüm kamuoyu gibi biz de merak etmekteyiz” dedi.

MADEM EĞİTİM AŞIĞISIN…
Başkan Başdeğirmen’in eğitim konusunda yaptığı çalışmalara da değinen Bayram, “Mademki ortaöğretimde ve üniversitede okuyan öğrencileri çok seviyorsunuz, neden Belediye Meclisinin toplanmadığı Ağustos ayında öğrencilere ve abonmanlara otobüs fiyatlarında zam yaptınız?” diye sordu.
Bayram; “Kendisini eğitim aşığı olarak tanımlayan Başdeğirmen’den bahsetmek istiyoruz. 23 Aralık 2018 tarihinde Sayın Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki öğrenci toplulukları temsilcileriyle bir araya gelmiş ve Isparta’yı ‘Birlikte Yöneteceğiz,Birlikte Büyüteceğiz’ demiştir. 20 Ağustos tarihinde, okullar da bizim sorumluluğumuzda diyerek öğrencilere sahip çıkmaya çalıştığı imajını vermiştir. 09 Eylül tarihinde Sayın Başdeğirmen, yine eğitim camiasının ve öğrencilerin yanında olduğunu belirten demeçler vermiştir. 15 Eylül tarihinde Sayın Başdeğirmen, gazetecilerin önünde çocuklarla oyunlar oynayarak şovunu yapmış ve ‘okullarda öğrencilerde bizimdir’ açıklamasında bulunmuştur. Son olarak ta, 24 Eylül tarihinde Sayın Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlü’yle işbirliği yaparak üniversitenin asfaltlama işini yapacaklarını beyan etmiştir” dedi.

OTOBÜS ZAMLARINA TEPKİ
MHP İl Başkanı Nail Bayram, “Şimdi Sayın Başdeğirmen’e soruyoruz, madem ki ortaöğretimde ve üniversitede okuyan öğrencileri çok seviyorsunuz, madem ki eğitim aşığısınız, madem öğrencilerle beraber bu şehri yönetmeye talipsiniz, neden Belediye Meclisinin toplanmadığı Ağustos ayında öğrencilere ve abonmalara otobüs fiyatlarında zam yaptınız. Ispartamızın geleceği olan çocuklarımıza ve Ispartamızda bizlere emanet olarak bulunan üniversiteli öğrencilerimize bu zammı neden reva gördünüz? Muhalefet belediyesi iken Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetiminde 1 TL olan bilet fiyatlarını neden 1.75 TL’ye çıkardınız. İlk 30 dakikada ücretsiz olarak 2. otobüsüne binen çocuklarımıza neden 75 KR. zam yaptınız? Bizim zamanımızda 1 TL’ye seyahat edebilen öğrencilerimiz neden iktidar partisinin belediyesinde 2.50 TL’den seyahat etmektedir? Yine soruyoruz, hangi Başdeğirmen doğru söylüyor diye, seçimlerden önceki mi yoksa seçimlerden sonraki mi? Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyelerinin ‘ ya otobüs zamları geri çekilsin ya da makul fiyatlara indirilsin’ teklifini neden İYİ partili ve Ak Partili meclis üyeleriyle reddettiniz? Isparta kamuoyu ve öğrenciler bu hareketi unutmadı, bunu böyle bilin.

Seçim öncesi teleferik diyen, raylı sistem diyen, ITKM’yi 1 ayda açacağım diyen,Isparta’ya yatırımları yağdıracağız diyen Sayın Başdeğirmen, ,ilk 6 aylık yönetimi süresince ev yıkımlarında şov yapmanın, tuvalet yıkıp tuvalet inşa etmenin, bisiklet yollarını kaldırıp tüm trafiği durdurarak yollarda bisiklet binmenin, Ispartaray yapacağım diye ortaya çıkıp 1999’da çocuklar için inşa edilen traktörün çektiği trene binmenin, nikah kıyıp açılış yapmanın haricinde dişe dokunur bir iş yapmamıştır” şeklinde konuştu.

ISPARTA MENFAALERİ İÇİN ATACAĞINI ZHER ADIMDA YANINIZDAYIZ AMA…
Açıklamasında Başdeğirmen’e kendisini yanlışa sevk eden insanları yanından uzaklaştırmasını tavsiye eden Bayram, “Sayın Başdeğirmen’e, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hukuk kuralları içerisinde ve Isparta halkının menfaatleri doğrultusunda atacağı her adımda yanında olduğumuzu belirtir, kendisini yanlışa sevk eden insanları yanından uzaklaştırmasını tavsiye eder, seçim öncesinde verdiği vaatleri ve seçimden sonra yaptığı faaliyetleri yakından takip ettiğimizi bilmesini isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum