Üst Akıldan Hesap Sorulacak!

Yerine Kayyum Talep Edilen İl Başkanı Tandoğan Sessizliğini Bozdu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2019 11:03
Üst Akıldan Hesap Sorulacak!

Bir süredir kongre sürecinde olan İYİ Parti’de il yönetiminin yerine kayyum atanması talebi parti içi tartışmaları alevlendirmişti. İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, “Ali Cengiz Oyunu” diye adlandırdığı Kayyum Talebinin arkasında bir “üst akıl” olduğunu söyledi.

İYİ Parti üyesi olan İsmail Bacak ve Sait Uysal’ın Isparta 1.Sulh Hukuk Mahkemesine “İYİ Parti yönetimine kayyum atanması “ talebiyle verdikleri dilekçe sonrası İl Genel Meclisi Üyesi Sinan Aydın ve Milletvekili Aylin Cesur ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla tepki göstermişler ve kayyum talebinin partinin yıpratılmasına hizmet ettiğini söylemişlerdi.

Yaşanan süreçle ilgili sessizliğini bozan İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, yaptığı açıklamada yapılanların “Üst Akıl Talimatlı Ali Cengiz Oyunu” olduğu imasında bulundu.

ALİ CENGİZ OYUNLARI
Tandoğan, “Malumunuz olduğu üzere son günlerde İYİ Parti üyesi olan İsmail Bacak ve Sait Uysal, Isparta 1.Sulh Hukuk Mahkemesine vermiş oldukları dilekçeleri ile İYİ Parti İl Başkanlığına kayyum atanmasını talep etmişlerdir. Zaten İYİ Parti Genel Merkezimiz kongre takvimini açıklamış idi. Yani İl Başkanlığımız kongre sürecine girmiştir. Kongrede demokratik bir seçim bizleri bekliyor. Genel İdare Kurulu seçimlerinde görüldüğü üzere partimizde demokrasi anlayışı en üst noktadadır. Demokrasiye inanan herkesin bu seçimlerde aday olabilme hakkı bulunmaktadır. Bu tür ali cengiz oyunları ile kimsenin bir yerlere gelmesi mümkün değildir. Yapılan hareket partimizin yükselişini engellemeye yönelik ve ahlak anlayışından bir hayli uzaktır. Partimizin amacı gönül verdiği davayı, bu davaya gönül vermiş bireylerle daha ileriye götürebilmektir” dedi.

BÜYÜYORUZ BÜYÜYECEĞİZ
İl Başkanlığı görevine geldiği zaman 400’ün altında olan üye sayısını bugün ilçelerle birlikte 2 bin 500’lere ulaştırdıklarını kaydeden Tandoğan, “İl Başkanı olarak göreve geldiğim dönemde Isparta Merkez İlçemizde 400’den az olan üye sayımızı bugün yaklaşık 1000 üyeye çıkarmış bulunmaktayız. Diğer ilçelerimiz ile birlikte Yargıtay onayı bekleyenlerle beraber yaklaşık 2 bin 500 üyemiz bulunmaktadır. Tabi bu arada gönlünü bize vermiş ancak ülkemizin içerisinde bulunduğu noktada İYİ Partili olduğunu açıklamaya iktidar baskısı yüzünden çekinen de onlarca arkadaşımız, eşimiz, dostumuz bulunmaktadır” diye konuştu.

BAZI ÇIKAR GURUPLARI
“Bazı çıkar gurupları partimizin önüne engeller çıkarmak istiyor” diyen İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in de bizzat katılarak başlatılan üye kayıt kampanyamız da devam etmektedir. Bu süre içerisinde İl Yönetimim ve İlçe Başkanlarımız öncülüğünde kendilerine hiçbir menfaat ve yer sağlama amacı olmayan yönetici ve parti üyelerimizin etkin çalışmaları ile birlikte Cesurlar Hareketi büyümeye devam etmektedir. Bu büyümeyi engellemek isteyen bazı çıkar gurupları da partimiz önüne çeşitli engeller çıkarmaktadır. Kayyum atanması için açılan davada bu engellemelerden biridir” ifadelerini kullandı.

ÜST AKIL İMASI
Kayyum davasını açan İsmail Bacak ve Sait Uysal’ı kime ve neye hizmet ettiklerinin farkında olmamakla suçlayan Tandoğan, “Bu davayı açan arkadaşların da kime ve neye hizmet ettiklerini bilmeden, bir takım kişi veya gurupların yanlış yönlendirmeleri ile hareket ettiklerini düşünmekteyiz. Kaldı ki yaptıkları hatanın vehametini anlayıp, bu haksız ve hukuka aykırı davadan vazgeçeceklerini de düşünmekteyiz” dedi. Tandoğan söz konusu isimleri kandırılmış ve kullanılmış olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

TÜM KADEMELER GÖREV BAŞINDA
Partisinin tüm yönetim kademelerinin görevinin başında olduğunu kaydeden İl Başkanı Tandoğan, “Bu çıkar guruplarına söylenecek tek şey var ki; o da İl Yönetimi ve İlçe Başkanlarım ile birlikte görev süremizin sonuna kadar Partimizin iktidara yürüyen yolunda daha da büyümesi için elimizden geleni fazlası ile yapacağız. Başta ben ve İl Yönetimim ile tüm İlçe Teşkilatlarımız görevleri başındadırlar. Gecemizi ve gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ
Tandoğan, açıklamasını “Bu süreç içerisinde benim ve İl Yönetiminin yanında bulunan başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Teşkilat Başkanımız Başkanımız Koray Aydın, Hukuk ve Seçim İşleri Başkanımız Nuri Okutan ve Isparta Milletvekilimiz Aylin Cesur, Kurucu İl Başkanımız Mustafa Şimşek ve sonraki dönem İl Başkanımız Mehmet Ertekin ile İlçe Teşkilat ve Başkanlarıma, Değerli Üyelerimize, hiçbir menfaat beklemeksizin çalışmaya devam eden İl Yönetimime, yine bizzat arayıp desteğini esirgemeyen arkadaş, eş ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. İyilikle kalmanızı diliyorum” sözleriyle noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.