Üzücü Olduğu Kadar Düşündürücü

Isparta - Burdur Tabip Odası Başkanı Musa Bacaksız, sosyal medyadaki hesabında yaptığı paylaşım yüzünden görevine son verilen Kızılay Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel'e destek açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2015 00:04
Üzücü Olduğu Kadar Düşündürücü

Isparta - Burdur Tabip Odası Başkanı Musa Bacaksız, açıklamasında "Kızılay kurumunda çalışan hekim arkadaşımız Dr. Şerafettin Kılınçel’ in sosyal medyadaki bir paylaşımı yüzünden, sözleşmesinin tek taraflı olarak iptal edilmiş olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu olay sağlık alanında yaşanan ne ilk sözleşme iptalidir, ne de son olacaktır. Son olaylarda Şanlıurfa’da ve yine Isparta’mızda yaşanan aile hekimlerimizin sözleşme iptalleri medyaya da yansıyan ilk akla gelen olaylardır. “İş güvencesiz” ortam sürdükçe sözleşme iptallerinin ve işsiz hekim sayısının artması kaçınılmaz olacaktır.

Emeklilik hayatında bile çalışmak zorunda bırakılan hekimlerimizin, sudan nedenlerle sözleşme iptalleri yaşaması üzücü olduğu kadar düşündürücüdür de. İş güvencesiz, sürekli ücret kaygısı ile, gelecek endişesi içinde sıkça şiddete maruz kalacak ortamlardaki çalışma hayatının, halkın sağlığına yansımasını yine halkın takdirine bırakıyoruz.
Güvencesiz iş ortamı, değişken ücret politikaları, sürekli şiddete maruz kalma olasılığı ile meşgul hekimler ve sağlık çalışanları ne kadar verimli çalışabilir?

Kızılay kurumuna yıllarca emek vermiş, özveriyle çalışmış hekim arkadaşımıza ve sözleşme iptali yaşamış tüm hekim arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, tüm hukuksal süreçlerinde yanlarında olacağımızı bildiriyoruz.

Bu vesileyle Isparta-Burdur Tabip Odası olarak olmazsa olmazlarımızı şöyle sıralamak istiyoruz.

1. İŞ GÜVENCESİ : Tek taraflı dayatılan sözleşme değil, çalışanı tüm haklarıyla koruyacak, gerekirse toplu sözleşme haklarını barındıran bir sözleşme süreci.

2. ÜCRET: Emekliliğe de yansıyacak şekilde, insanca yaşamaya yetecek ücret garantisi.

3. GÜVENLİ İŞ ORTAMI: Sağlıkta şiddeti önleyecek her türlü önlemin alınması, bu yönde yasal düzenlemeler yapılması" dedi.

Bilindiği üzere Kızılay Isparta Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel'in sosyal medya hesabında yaptığı Reza Zarrab eleştirisi nedeniyle işine son verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum