Vali Oğuz'a Elleri İle Ayakkabı Dikti

Isparta'nın Sav Beldesi'nde geçimini ayakkabıcılıkla sağlayan ayakkabı ustası Selahattin Bayram, Vali Memduh Oğuz'a da bir çift ayakkabı dikti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2011 19:17
Vali Oğuz'a Elleri İle Ayakkabı Dikti

Isparta'nın Sav Beldesi'nde geçimini ayakkabıcılıkla sağlayan ayakkabı ustası Selahattin Bayram, Vali Memduh Oğuz'a da bir çift ayakkabı dikti.

Selahattin Bayram, Vali Oğuz'u ziyaret ederek, diktiği ayakkabıyı verdi. Oğuz'un 5 gün önce beldeye yaptığı ziyarette kendisiyle tanıştığını ve kendisine de bir ayakkabı dikmesini istediğini anlatan Bayram, sermaye konusunda sıkıntı çektiğini söylemesi üzerine ise Vali Oğuz'un parasını peşin verdiğini anlattı. Ölçüsünü aldığı ayakkabıyı 5 günde diktiğini belirten Bayram, esnaf ve sanatkar olarak yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Makinelerin çıkmasıyla birlikte el emeğinin de gölgede kaldığını ifade eden Bayram, ayakkabı diken insan da kalmadığını kaydetti.
Vali Oğuza Elleri İle Ayakkabı Dikti


Vali Oğuz da kendisine göre dikilen ayakkabıyı giyerek, kendi istediği gibi bir ayakkabı olduğunu ifade etti. Alın deriyle para kazanmanın çok değerli olduğunu anlatan Vali Oğuz, şunları söyledi: ''Bedavadan gelmiş, havadan gelmiş hiçbir önemi yok. Ama sen alın terinle, emeğinle kazandın ya ondan lezzetlisi de olamaz. Seni esnaf olarak, sanatkâr olarak destekleyeceğiz. Bu destekle dükkânına istediğin malzemeyi alırsın ve rahatça mesleğini sürdürürsün. Dost başa, düşman ayağa bakarmış derler, senin bu ayakkabılarını giydikten sonra düşman ne kadar isterse baksın ayağa, hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. 'Arkadaş, Vali Beyin ayakkabısından ben de istiyorum' diyenler Sav Beldesi'ne gitsin, Selahattin ustaya ayağına göre ayakkabı yaptırsın. Tabi bir şartla, ayakkabı maliyetinin yarısını peşin versin ki Selahattin usta o parayla malzeme alsın'dedi.
'
Vali Oğuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alpay Acar'a da talimat vererek Selahattin Bayram'a sermaye konusunda yardımcı olunmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.