Yalvaç’a Müjde!

Yalvaç’a Müjde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2022 12:54
Yalvaç’a Müjde!

Isparta’nın Yalvaç İlçesi için müjdeli haberi, Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer verdi.  Başkan Özer, bir süre önce müracaatları gerçekleştirilen Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay çıktığını açıkladı.

Özer, sosyal medya hesabından bu güzel haberi şöyle duyurdu: “Yalvaç’ımıza kazandırmak için gayret sarf ettiğimiz BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezi) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün itibariyle onaylanmıştır. Eski emniyet binamızın olduğu binada kısa süre içerisinde ilçemize hizmet vermeye başlayacaktır. Yalvaç’ımıza hayırlı olsun.”

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.