"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" Etkinliği Düzenlendi

‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinlikleri İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde tüm yurtta eş zamanlı olarak bugün saat 11:00’de başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2022 15:43
"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" Etkinliği Düzenlendi

07­-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen ‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinlikleri İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde tüm yurtta eş zamanlı olarak bugün saat 11:00’de başladı.

Kaymakkapı Meydanı’nda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipleri, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara ve sürücülere “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” temasıyla ilgili bilgilendirmede bulundular.

‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinliklerine katılan Vali Ömer Seymenoğlu uygulamada çocuklara ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ temasıyla ilgili olarak bilgilendirmede bulunarak Yayaların trafikte güvenliği için çok önemli 5 adımımız var. 

Bir, yayalar mutlaka yaya yolundan hareket etmeli yani yolda değil kaldırım, kaldırım yoksa banketten yürümeliyiz.

İkincisi, özellikle akşamları görünür olmalıyız yani açık renk kıyafetler giymeli yanımızda ışık taşımalıyız.

Üçüncüsü, mutlaka trafik ışıklarına bakmalıyız ve ona göre hareket etmeliyiz.

Dördüncüsü, karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini, kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmalıyız.

Beşinci ve son adımımız ise yoldayken trafiğe odaklanmalı, cep telefonuna bakmamalı, kulaklık kullanmamaya özen göstermeliyiz.

Trafikte yaya olduğumuz her zaman ne suretle olursa olsun bu beş kurala uymamız can ve mal güvenliğimiz için çok önemli. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize çok güveniyoruz, bu kurallara her zaman uyacağınıza inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.