Yılın En İyileri Belli Oldu!

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen FIFA Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde, yılın 11'i, yılın erkek ve kadın futbolcusu ve yılın teknik direktörleri belirlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2013 11:41
Yılın En İyileri Belli Oldu!

Yılın 11'i Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Radomel Falcao, Cristiano Ronaldo olarak seçildi.

Yılın teknik direktörü ödülüne Vicente Del Bosque (İspanya), Pep Guardiola (İspanya) ve Jose Mourinho (Portekiz) aday gösterilirken, kazanan Vicente Del Bosque oldu.

Arjantinli Lionel Messi, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or Ödülü'nü 4'üncü kez alan ilk isim oldu. Arjantin Milli Takımı ve Barcelona'nın hücum oyuncusu Lionel Messi, takım arkadaşı İspanyol Andres Iniesta ve Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun da aday olduğu, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or Ödülü'nü 4'üncü kez kazandı.

2009, 2010 ve 2011 yıllarında da ''Yılın Futbolcusu'' Ödülü'ne layık görülen Messi, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende, ödülü 4 kez alma onurunu yaşayan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen FIFA Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde, Özbekistan Futbol Federasyonu (UFF), FIFA Fair Play Ödülü'nün sahibi oldu.

Kadın futbol takımlarını çalıştıran teknik direktörler arasında mutlu sona ulaşan isim Pia Sundhage (İsveç) olurken, Yılın Kadın Futbolcusu ise Abby Wambach (ABD) seçildi.

FIFA Başkanlık Özel Ödülü'ne ise Franz Beckenbauer layık görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya