YSK İYİ Parti'nin Talebini Reddetti

28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi sonrası kesin olmayan ilk sonuçlara göre Isparta’da AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti birer milletvekili çıkartmıştı.

Yayınlanma:
YSK İYİ Parti'nin Talebini Reddetti

28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi sonrası kesin olmayan ilk sonuçlara göre Isparta’da AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti birer milletvekili çıkartmıştı. Ancak seçim sonuçlarına AK Parti, birleştirme tutanaklarında bariz hatalar olduğu gerekçesiyle itirazda bulundu.

AK Parti’nin birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazı ilçe seçim kurulu tarafından kabul edildi ve maddi hatalar düzeltildi.Yapılan düzeltmeyle kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin Isparta’daki Milletvekili sayısı 2’ye yükseldi. Böylelikle AK Parti ikinci sıra milletvekili Osman Zabun da bu sonuçlara göre Meclis'e girmeye hak kazandı.

Ancak İyi Parti İl Seçim Kuruluna Başkanlığına oyların yeniden sayılması için İl Başkanı Hasan Büyükçam'ın imzası ile talepte bulundu. İl Seçim Kurulu İyi Parti'nin bu talebini reddetti. Bunun üzerine İyi Parti bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na oyların yeniden sayılması için talepte bulundu. Büyükçam itirazına gerekçe olarak ise Şarkikaraağaç İlçe Seçim Kurulu'nun maddi hatalar yaptığını ileri sürdü.

İyi Parti'nin bu talebini görüşen Yüksek Seçim Kurulu, Şarkikaraağaç İlçe Seçim Kurulu'nun yaptığı maddi hataları düzelttiğini ve bu nedenle oyların yeniden sayılmasına gerek olmadığına karar verdi. Bu kararın ardından Osman Zabun'un Milletvekilliği kesinleşti. Ancak İyi Parti'nin Isparta için YSK'ya olağanüstü itiraz hakkını kullanıp kullanmayacağı ise bilinmiyor.

Şayet İyi Parti olağanüstü itiraz hakkını kullanır, YSK'da bu talebe "ret" yanıtını verirse Osman Zabun'un bu kez Milletvekilliği mazbatasını alabilecek. Mazbatasını alan Zabun TBMM'de yemin edecek ve Isparta'yı 28. Dönemde parlamentoda temsil edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum