1 Öğrenci Öldü, 10 Öğrenci Zehirlendi

Staj için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Adana Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden 1'i öldü, 10'u ise hastanelik oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 17:33
1 Öğrenci Öldü, 10 Öğrenci Zehirlendi

Staj için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Adana Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden 1'i öldü, 10'u ise hastanelik oldu.

Öğrencilerin, yedikleri yemek veya içtikleri rakıdan zehirlenmiş olabileceği ileri sürüldü. Ölen öğrencinin, iki saat önce arkadaşlarıyla doğum gününü kutladığı öğrenildi.

Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden 34'ü dün (Pazartesi) beş günlük staj için Bodrum'un Gümbet Semti'ndeki bir otele geldi. Otelin personel lojmanlarına yerleşen öğrenciler daha sonra gezmek için dışarı çıktı. Öğrencilerden 17 yaşındaki Mehmet İhsan Uysal, beraberindeki 10 arkadaşıyla birlikte çarşıda gezip, bir restoranda yemek yiyip, içki içip, doğum günün kutladı. Yemekte rakı da içtiklerini söyledikleri öğrenilen öğrenciler, gecenin sonunda staj yapacakları otele döndü. Saat 03.00 sıralarında 11 öğrenci, mide bulantısı, kusma şikayeti ve baygınlık nedeniyle ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINDAN SONRA ÖLDÜ

Durumu ağır olan öğrencilerden doğum gününü kutlayan Mehmet İhsan Uysal'ın öldüğü belirlendi. Diğer 10 öğrenci ise serum bağlanarak, tedaviye alındı. Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin, "Öğrenciler sabaha karşı zehirlenme şüphesi ile hastanemize getirildi. Bir gencimiz ölü olarak gelmişti, yine de müdahale yaptık, ancak geri döndüremedik. Gıda veya alkol zehirlenmesinden şüphe ediyoruz, ancak gerçek otopsiden sonra belli olacak" dedi.

GIDA NUMUNELERİ ALINDI

Öğrencilerin gittikleri restoranda yedikleri döner, dondurma ya da içtikleri rakıdan zehirlenmiş olabileceği ileri sürüldü. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, öğrencilerin gün boyunca gittikleri restoran, kafeteryalardan yedikleri yiyeceklerden ve içkilerden incelenmek üzere numune aldı. Polis, konuyla ilgili olarak 14 öğrenci, 4 öğretmen ve 8 işyeri sahibinin ifadelerine başvurdu. Olayla ilgili henüz gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

Savcılığın ifadesine başvurduğu Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Oktay Doğan, daha sonra hastane morguna giderek ölen öğrenciyi teşhis etti. İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Manav ve idariciler de hastaneye gelerek öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi aldı.

Royal Beach Asarlık Otel Müdürü Hasan Güven, staj için gelen öğrencilerden başlarına gelen olayın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Öğrencilerin, lojmanlarımıza yerleşmişti. Ancak, stajları ertesi gün başlayacağı için otelde yemeğe kalmamışlardı. Yemeği dışarıda yemişler, hatta ölen gencin doğum gününü de kutlamışlar. Konuyla ilgili polis ve savcılığa tüm bildiklerimizi anlattık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.