2011 yılında 70 bin memur alınacak

Maliye Bakanı Şimşek, önümüzdeki yıl 70 bin memur alınacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2010 12:03
2011 yılında 70 bin memur alınacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yılda vergi zamlarıyla girmeyeceklerini belirterek, "2011 yılında 60-70 bin memur alacağız. Ne bir yeni vergi ne bir vergi indirimi öngörmüyoruz. " dedi.

Maliye Bakanlığı'nda 2011 Merkezi Yönetim Bütçesi toplantısında konuşan Şimşek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeniden yapılandırmadan gelecek paranın nerede kullanılacağı sorusuna Şimşek, "Yeniden yapılandırmadan gelen parayı, borç azaltmada, alt yapı yatırımlarını desteklemede kullanabiliriz." karşılığını verdi.Yapılandırmada kredi kartları borçları bankaların inisiyatifinde olan bir konu olduğunu dile getiren Şimşek, özel sektör alacaklarını da yapılandıramayacaklarının altını çizdi.

Yeni yılda kamuya 60-70 bin arası memur alınacağını dile getiren Şimşek, "Yeni yıla zamlarla girmeyeceğiz. Çok açık bir şey." diye konuştu.2010 yılı sonundaki yatırımların nereye gideceğinin sorulması üzerine Şimşek, 11 milyar liranın aslan payını karayollarına verdiklerini belirtti. 7,5 milyar lira verdiklerini söyleyen Bakan Şimşek, sözleşmeli personel için ayrılan aile yardımı maliyetinin 133 milyon lira olacağını ifade etti.Emekli maaşlarına yapılan zammın bütçeye toplam etkisinin 6,7 milyar lira olacağını kaydeden Maliye Bakanı, dalgalı kuru savundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.