Başbakanın Çılgın Projesi 'Kanal İstanbul'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak adlandırılan projesinin İstanbul'a ikinci bir İstanbul Boğaz inşa etmek olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 13:37
Başbakanın Çılgın Projesi 'Kanal İstanbul'

İşte Erdoğan'ın açıkladığı çılgın proje:

Açıklayacağım proje çok boyutlu bir projedir. Bu aynı zaman bir ulaştırma tarım istihdam projesidir. Aile konut, turizm projesidir. Bu proje en önemlisi de bir çevre projesidir. bu proje denizi, hayvanı, doğayı koruma projesidir. Çok uzun zamandır bu proje üzeirnde çalıştık. Projenin yerini ve maliyetini gizli tutacağız.

Etüt iki yıl sürecek. Böyle devasal projenin yer ve maliyet açısından değişikliklere uğraması gayet tabiidir. Dünyada içinde nehir geçen nice şehirler vardır. Ama içinden deniz geçen bir şehir yok.

ARTIK İSTANBUL'DAN İKİ DENİZ GEÇECEK

İki yarım ada bir ada oluşuyor. Fakat şimdi bir ada oluşacak. İstanbul'un avrupa yakasında, Karadeniz ve Marmara arasına bir kanal yapıyoruz. İstanbul'umuza Kanal İstanbul'u kazandırıyoruz. Panama Kanalı, Süveyş'le dahi kıyas dahi kabul edilmeyecek yüzyılın büyük projesi için bugün kolları sıvıyoruz. Kanaldan bugün dünyadaki en büyük gemiler geçebiliyor ama bizim kanaldan 300 bin detvet tonluk gemiler geçebilecek. Kanal üzerine inşaa edeceğimiz köprülerle kara ve demir yolu da geçecek. Kanalın inşaası sırasında milyonlarca metreküp harfiyat çıkarılacak. Su derinliği 25 metre olacak. Kazı malzameleri maden ocakları ve havalimanı inşaatlarında kullanacağız. Bu proje dünyayı yakından ilgilendiren bir proje. Boğaz'daki tehlikeye yönelik bir projedir.

Kongre, festival, spor tesisleri ve konutlarıyla yeni bir yaşam merkezi inşaa edilecek.

Artık Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ihtiyaca cevap verilemiyor. Artık pist başlarında uçaklar beklemek zorunda kalıyor. Kanal ve çevresi yeni bir cazibe merkezi kazanırken İstanbul Boğazı da ayrı bir cazibe merkezi elde edecek.

Kanalın finansmanı konusunda bir sıkıntı yoktur. Böyle bir proje her ayrıntının hesap edilmesi gerekiyor. Proje çalışmaları devam edecek. Biyoloğundan jeoloğuna kadar bir çok uzman bu projede görev yapacak. Onbinlerce vatandaşımıza iş kapısı sağlanacak. Dünyaya açık olarak da bu projeyi yürüteceğiz. Kanalla ilgili bir çok ayrıntı ortaya çıkmış durumda. maliyet hesaplarının bir kısmı yapılmış durumda. 12 Haziran seçimlerinin ardından projelerin detaylarını açıklayacağız. Mümkün olduğu kadar meskun mahale girmeyeceğiz. İstanbul'un dünyanın hizmetine böyle bir projeyi sunmak inşallah Ak Parti'ye nasip olacaktır. Ben bu muhteşem projenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ankara'nın projelerini Ankara'da, İzmir'in projelerini İzmir'de açıklayacağız. laf ola beri gele yok. Çırak dahi olamamışlarla bir yere varılmaz. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum