Beyazıt Camiinde Yangın

Tarihi Beyazıt Camii'nin avlusunda bulunan Hünkar Kasrı'nda yangın çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2011 14:40
Beyazıt Camiinde Yangın
Beyazıt Camisi'nin avlusunda yer alan 2 katlı ahşap binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangından dolayı ek ahşap binada maddi hasar meydana geldi. 

ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI SANILIYOR
Beyazıt Camii'nin avlusunda bulunan ahşap yapının 2. katında saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangını fark eden görevliler hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Yangına Fatih, Eminönü, Beyazıt, Beyoğlu itfaiye grupları yangına müdahale etti. 12 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın, cami ve diğer katlara sıçramadan kısa sürede kontrol altına alındı. Burada yangını görüntüleme çalışan basın mensuplarına polis izin vermeyince kısa süreli tartışma yaşandı.

HÜNKAR KASRI YANDI
Olay yerine gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci yangınla ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Demir, "Yangın çıkan yer Hünkar Kasrı. Tamamen ahşaptan yapılan bir yer. Onun hemen iç tarafında da Hünkar mahfili var. Padişahın Cuma günleri geldiğinde Hünkar Mahfili'nde namaz kılar, yangın olan Hünkar Kasrı'nda ise halkı kabul eder, şikayetlerini dinlermiş. Yangın olan yer Hünkar Kasrı. Allah'tan yangın camiye sirayet etmemiş. İkisini ayıran tarihi bir kapı var. Oraya zarar vermemiş. İtfaiye şu anda çalışmalarını devam ettiriyor. İlk gözüken o ki elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın" dedi.

RESTORE EDİLECEK
İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci ise eski eserleri koruma, kurtarma ve restorasyonla ilgili yapılan çalışmaların öneminin bugün bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Beyazıt Camii'nin özellikle kubbe kısımlarında 1999 Marmara depreminde çatlaklar olduğunu belirten Özekinci, "Beyazıt Camii'nin tüm relöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri kurul tarafından onaylandı. 2011 yılı yatırım programında görüşülmek üzere genel müdürlüğümüze sunuldu" diye konuştu.

Ekinci, yangın çıkan Hünlar Kasrı'nın aslına uygun şekilde yapılacağını da ifade ederek, "Buranın tüm projeleri onaylı. Buradaki kaybımız telafi edilemeyecek bir şey değil. Santimetre santimetre kayıt altına alınmış durumda" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yangın sırasında yanan bir kedinin yaralandığı gözlendi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.