Burdur'da 4.1 Şiddetinde Deprem Oldu

Vali Tapsız, "Kızılkaya'daki 4,1 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybı yok.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 16:22
Burdur'da 4.1 Şiddetinde Deprem Oldu

Burdur Merkezi 4.1 Şiddetinde depremle sarsıldı.

Vali Tapsız, "Kızılkaya'daki 4,1 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybı yok.Burdur ve çevresi Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Burdur'un Bucak İlçesi yakınlarındaki Kızılkaya Beldesi olarak saptadığı deprem  meydana geldi. Burdur, Isparta ve Antalya'da da şiddetle hissedilen deprem sırasında kent merkezindeki halk, sarsıntıyla birlikte kısa süreyle paniğe kapıldı. Depremin, yerin 7.7 kilometre altında meydana geldiği belirtildi.

Yine merkez üssü Kızılkaya olan 3.0 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını açıkladı. Burdur'un 1'inci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Vali Tapsız, "Kızılkaya'daki 4,1 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybı yok. Çok büyük bir deprem değil. Ama depreme sürekli hazır bir kentiz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.