Hafta sonunda hava nasıl olacak?

Bu hafta sonunda yine Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz’de ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yağış ihtimali var.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2011 10:30
Hafta sonunda hava nasıl olacak?

Akdeniz’de hava sıcak ve açık. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde sis de görülecek. Antalya ve Adana çevrelerinde sıcaklık hafta sonunda 33-34, Isparta ve Burdur’da 30-31 derece bekleniyor. Pazar günü bölgenin batısında sıcaklık biraz azalacak ve yeni haftanın ilk günlerinde sıcaklık azalmaya devam edecek.

Marmara’da bugün hava az bulutlu ve açık. Sıcaklık 30 dereceye yakın ve bazı illerde üzerinde seyretmeye devam ediyor. İstanbul’da bugün ve hafta sonunda hava az bulutlu, sıcaklık bugün 29-30 dereceye kadar yükseliyor. Bölgenin doğusunda, güneyinde ve batı kesimlerinde poyraz orta kuvvette ve sert esecek. Hafta sonunda poyrazın en şiddetli eseceği gün pazar.Poyrazın hızı saatte 35-40 km’ye kadar çıkacak. Bölgede parçalı bulutlar da görülecek. Bu hafta sonunda yağış beklenmese de açık hava planı olanların sert esecek poyrazı da göz önünde bulundurmalarında fayda var. Bölgeye çarşamba günü yağış gelebilir.

Ege Bölgesi’nde bugün ve hafta sonu boyunca yağış beklenmiyor. Sıcaklık, Güney Ege’de 35-36 dereceye kadar yükselecek. İzmir’de sıcaklık bugün 31-32, Aydın’da 35-36, Muğla’da 34-35, Uşak’ta 30-31 dereceye kadar artacak.Pazar günü sıcaklıkta 1-3 derecelik sıcaklık düşüşü var.Ayın 21’inde Ege Bölgesi’nin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da bugün ve hafta sonunda yağış beklenmiyor. Hava az bulutlu ve açık. Sıcaklık, gündüz değerlerinde 34-36 dereceye kadar artsa da gece sıcaklık değerleri 17-18 dereceye kadar azalıyor. Sabahın erken saatlerinde de bu nedenle hava serin olmaya devam edecek. Bu hafta sonunda sıcaklık Diyarbakır’da 34-35, Şanlıurfa’da 35-36, Gaziantep’te 33-34 derece civarında seyredecek. Bölgede, önümüzdeki çarşamba gününe kadar yağış beklenmiyor.

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda bugün hava kapalı ve aralıklarla yağışlı. Yağışlar Kars ve Iğdır çevrelerinde görülecek. Yağış alan yerlerde, sıcaklık düşük seyrini korumaya devam edecek. Erzurum’da sıcaklık bugün ve hafta sonunda 21-22, Malatya’da 29-30, Van çevrelerinde 22-23 derece civarında seyredecek. Cumartesi günü; Kars ve Hakkari arasındaki alanda parçalı bulutlar yoğunluk kazanacak. Pazar günü de bölgede yağış beklenmiyor, yine doğudaki illerde parçalı bulutlar görülecek. Pazartesi günü, sıcaklıkta 2-3 derecelik artış var.

Karadeniz’in doğusunda dar bir alanda yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Bugün; Rize ve Artvin çevrelerinde yağış bekleniyor. Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hava daha kapalı ve hafif yağışlı. Pazar günü Doğu Karadeniz kıyılarında bulutlar yoğunluk kazanacak. Bölgenin diğer kesimlerinde hava parçalı ve az bulutlu olacak.

İç Anadolu’da bugün sıcaklık batıdaki illerde 1-2 derece azalıyor. Bu hafta sonunda, hava sıcaklığında önemli bir değişim yaşanmayacak. Bölgede 4-5 gün yağış beklenmiyor. Ankara’da sıcaklık bugün ve yarın 27-28 derece, Sivas ve Kayseri arasında kalan illerde ise 24-26 derece arasında değişecek. Bölgede 3 gün boyunca sabahın erken saatlerinde sis bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.