İmam'ın Futbol Aşkı

Fahri imam Ömer Oskay’ın geçen cuma vaazında cemaati Trabzonspor maçına çağırması, Müftü Veysel Çakı’yı kızdırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2010 00:46
İmam'ın Futbol Aşkı
 

Trabzon’daki Sarılar Camisi’nin fahri imamı Ömer Oskay’ın geçen cuma vaazında verdiği vaaz tartışma yarattı. Fanatik bir Tarabzon taraftarı olan İmam'ın cemaati Trabzonspor maçına çağırması, Müftü Veysel Çakı’nın sert tepkisine neden oldu.

Vaazı öğrenen Veysel  Çakı, geçici imamın görev yaptığı cami için imam kadrosu açtı. Bu gelişme üzerine Ömer Oskay görevden ayrıldı.

Müftü Çakı, konuyla ilgili şunları söyledi:
 “Cami bize bağlı. Bu arkadaş orayı idare ettiği için bugüne kadar bir atama yapmamışız. Ücretini de cemaat ödemiş. Bu olaydan sonra cami için kadro açtık. Artık kadrolu imam görev yapacak. Vaazı tasvip etmiyorum. Trabzonspor’a dua edilir, başarı dilenir ama onun yaptığı gibi olmaz. Bu, kürsü adabına uymamıştır. Kürsülerde din hizmeti verilmelidir. Bu cami içi adabına uymadığı gibi bizi de rahatsız etti. O zaman tüm camilerde tüm takımlara dua edilsin. Böyle şey olmaz.”

İMAM NE DEMİŞTİ?

Fahri imam Ömer Oskay, vaazında özetle şöyle demişti: “‘Bizim için her yer Trabzon’ diyorlar ya. Tabii olacak. 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum. İsteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum. Bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenabı Allah ne muradları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.