İşte CHP'nin Bedelli Teklifi

Bedelli askerlik konusunda CHP ilk adımı attı ve teklifi Meclis'e sundu..

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 13:05
İşte CHP'nin Bedelli Teklifi

CHP'li Akif Hamzaçebi, bedelli askerlik teklifini Meclis Başkanlığı'na verdiklerini kaydederken, 'Geliri 12 bin TL'nin altında olanların bedel ödemeden 21 günlük askerlik yapabilmesini tasarladık' şeklinde konuştu.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, teklife ilişkin bilgi verdi. Hamzaçebi, teklifte belirli gelir düzeylerine göre bedel ücreti öngörüldüğünü, ekonomik durumu uygun olmayanlar için de temel eğitim süresi belirlendiğini kaydetti.

"AKP DESTEK VERSİN ÇIKARALIM"

Bedelli askerlik konusunu kendilerinin gündeme getirdiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir sefere mahsus olmak üzere bedelli askerlik konusunda arkadaşlarıma talimat verdim. ‘Kanun teklifini verin’ diye. AKP güveniyorsan, sen de destek ver. Bunu çıkaracağız," açıklamalarında bulunmuştu.

"ASKERLİK DOKUZ AYA İNECEK"

Kılıçdaroğlu askerlik süresini dokuz aya indireceklerini de belirterek, "Aşamalı olarak altı aya inecek. Ne yapıyoruz askerde? Daha küçük ama daha profesyonel bir ordu olacak. Çocuğumuz üniversitede okurken yaz tatillerinde askerlik yapacak. Mezun olduğu zaman artık askerlik problem olmayacak. Arzu eden gençlere, askerliği 18 yaşından başlatacağız. Orduyu da terörle mücadelenin dışına çıkaracağız," diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.