Meteoroloji Uyardı!

Meteorolojiden kuvvetli lodos ve aşırı yağış uyarısı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2010 17:49
Meteoroloji Uyardı!

Yurdun güney kıyılarında kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde kuvvetli yağışlar görülecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, ülke, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.
Yurdun güney kesimlerinde aşırı, iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ
Bugün; Dalaman, Marmaris ve Fethiye başta olmak üzere Muğla il merkezi ve kıyı ilçelerinde kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak bekleniyor.

Yarın; Muğla'nın Fethiye, ANTALYA'nın doğu ilçeleri ile Finike ilçesi ve Hatay çevrelerinde, ADANA ve Mersin'in ise kıyı kesimlerinde kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz'de Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin ve ADANA'nın iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır'da kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'da Sivas, Niğde, Kayseri, Karaman, AKSARAY, Nevşehir, Yozgat, Doğu Anadolu'da Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, BİNGÖL, Muş, BİTLİS, Erzurum ile Gümüşhane, BAYBURT ve Tokat çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülmesi bekleniyor. Yağışların yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı öngörülüyor.

Aşırı ve kuvvetli yağışların oluşturacağı ani sel, su baskını, gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.