Sapık Komşuya Rekor Ceza

Sapık komşuya rekor ceza geldi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2010 11:30
Sapık Komşuya Rekor Ceza
Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Aksaray'da bir erkek çocuğuna tecavüz eden N.P.'ye yerel mahkemenin verdiği tam 52 yıl hapis cezasını onadı.

Aksaray’da geçen yıl 13 yaşındaki erkek çocuk, ortak avlularında komşusunun tecavüzüne uğradı. Sanık N.P.’ye, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde, TCK’nın 103. maddesindeki “çocuğa nitelikli cinsel istismar” ve TCK’nın 109. maddesindeki “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından dava açıldı. Adli Tıp Kurumu’nun çocuğun beden ve ruh sağlığının bozulduğu raporunu da dikkate alan mahkeme, 29 Eylül 2009’da her iki suçtan, üst sınırdan ve ceza artırımı maddelerini uygulayarak, sanığa 52 yıl hapis cezası verdi.

İki suçtan da üst sınır
Sanık N.P, kararı Yargıtay’da temyiz etti. Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, 16 Aralık’ta temyiz istemini görüştü. Daire, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği rekor mahkumiyeti dosya içeriğine, usul ve yasaya uygun bularak, oybirliği ile onadı. Sanığın temyiz istemini ise reddetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.