Şifalı Reçete Operasyonu

Antalya'da düzenlenen ''Şifalı Reçete'' isimli operasyon kapsamında, başka illerdeki kişilerin kimlik numaralarına reçete yazdıkları böylece SGK'dan haksız şekilde kazanç elde ettikleri öne sürülen 4'ü doktor 13 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2011 13:18
Şifalı Reçete Operasyonu

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ile birlikte Antalya'daki iki özel tıp merkezi ve bir aile sağlığı merkezine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında dosyaları inceleyen polis ekipleri, başka illerde yaşayan kişilere bin 522 adet reçete yazıldığını tespit ederek Antalya'daki özel tıp merkezleri ve aile sağlığı merkezinde görevli doktorlar H.S.Ü, İ.D, Ş.K.K ve Y.K, eczane sahibi A.K. ile eczanelerde çalıştığı bildirilen S.Ö, N.B, M.B, F.Ç, Z.M, G.Ü, E.S. ve G.S'yi gözaltına aldı.

Konuyla ilgili özel tıp merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde isimleri adına reçete yazılan ve Ankara, Artvin, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa'da yaşayan 106 kişiyle görüşen polis ekiplerinin, bu kişilerin Antalya'ya hiç gelmediğini tespit ettiği öğrenildi. 106 kişinin tedavi olmak için yazılan ilaçlarla ilgili bir hastalıklarının da bulunmadığı belirtildi.

Reçete yazılanlar arasında iki yaşında bir çocuk olduğu ve yazılan reçetede çocuğa ait olduğu öne sürülen bir imzanın da bulunduğu bildirildi.

Zanlıların bu şekilde SGK'yı 128 bin 495 lira zarara uğrattığı ve bu rakamın müfettişlerin incelemesinin ardından artabileceği vurgulandı.

Operasyon kapsamında Antalya'da görev yapan 8 doktorun da ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.