Tahliye Çetesi Operasyonu

Maliye'den çaldıkları bilgisayar programı sayesinde Antalya'da açtıkları ofiste çek, senet, vergi borcu yüzünden cezaevinde yatan kişilerin sahte belgelerle tahliye edilmesini sağlayan 1'i kadın 18 kişilik çete çökertildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2011 12:27
Tahliye Çetesi Operasyonu

Maliye'den çaldıkları bilgisayar programı sayesinde Antalya'da açtıkları ofiste çek, senet, vergi borcu yüzünden cezaevinde yatan kişilerin sahte belgelerle tahliye edilmesini sağlayan 1'i kadın 18 kişilik çete çökertildi. Çetenin fark edilmesini, adliyedeki bir kadın memurunun yaptığı hata ortaya çıkardı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, İstanbul, Adana, Batman, Kocaeli, Hatay, Ankara, Isparta, Giresun ve İzmir'de bu sabah 'Son Kaçış' adı verilen operasyon düzenledi. Antalya, İstanbul, Adana, Mersin, Şanlıurfa ve Gaziantep'teki cezaevlerinde çek, senet veya vergi borcu yüzünden tutuklu olarak yatan kişilerin yakınlarıyla irtibata geçen bir çetenin, Maliye'ye olan borcun yüzde 30'u karşılığında sahte belgelerle tutukluların tahliyesini yaptırdığını öğrenen polis, operasyon için düğmeye bastı.

Maliye'den çaldıkları program sayesinde orijinaline uygun sahte belge düzenleyip yine sahte ödendi makbuzlarını infaz savcılığına vererek borç ödenmiş gibi gösteren ve bu yöntemle 8 ay içerisinde 28 kişiyi tahliye ettirdiği ortaya çıkan çetenin liderliğini, cezaevinde tutuklu bulunan A.H.Ö'nün yaptığı ortaya çıktı. Lider A.H.Ö. ve cezaevinde bulunan 6 tutuklu ile geçmişte cezaevinden tahliye olan 11 kişi, bu sabah saatlerinde bulundukları illerde yakalandı. Çetenin tahliye ettiği ve gözaltına alınanlar arasında Ispartaspor eski Başkanı İ.Ç.'nin de bulunduğu belirtildi.

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte liderlik etmek ve üye olmak', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde resmi belgede sahtecilik yapmak' suçlarından sorgulanmaya başlanan çete üyelerinin Maliye'ye yatırılması gereken 517 bin 569 TL'yi yatırmadığı ve yatırılmış gibi göstererek düzenledikleri belgelerle tahliye kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Polisin düzenlediği operasyonda adliyeden alınan borç kağıtları, fişler, ödendi makbuzları, makbuz koçanları ve suç delili bir çok belge ele geçirildi, bilgisayarlar incelemeye alındı.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI
Antalya'daki polisin düzenlediği operasyonla çökertilen çete, infaz savcılığı kaleminde çalışan bir kadın memurun yaptığı hatayla ortaya çıktı. İddiaya göre çete üyeleri, cezaevinde bulunan bir kişinin borcunu öğrenmek için kaleme geldi. Kadın memur, 5 bin TL olan borç hanesine yanlışlıkla 50 bin TL yazdı. Bunun üzerine çete üyeleri düzenlediği sahte belgeyle 50 bin TL'yi ödenmiş gibi gösterip tahliye işlemini gerçekleştirdi. Ancak kadın memur yaptığı hatayı fark edince durumu savcıya bildirdi ve tahliye olan kişi 45 bin lira ödeme yapılacağı söylenerek adliyeye çağrıldı. Bu sırada Defterdarlık'la yapılan yazışmada böyle bir paranın ödenmediği belirlenince adliyeye gelen kişi gözaltına alındı ve operasyon için düğmeye basıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.